Мъж, издирван от Европол за пране на пари, е арестуван

...
Мъж, издирван от Европол за пране на пари, е арестуван
Коментари Харесай

Арестуваха албанец за пране на 250 млн. евро в Гърция

Мъж, търсен от Европол за пране на пари, е задържан в Гърция  след дълго взаимно следствие на гръцките и нидерландските управляващи, написа гръцкият информативен уебсайт iEidiseis.

Петдесет и две годишният мъж е албанец с гръцко поданство  и е упрекнат, че е управлявал незаконна организация, събирала и разпределяла огромни суми пари в Нидерландия най-вече от трафик на опиати, прецизира уеб сайтът,

Организацията всекидневно е прехвърляла пари посредством „ подземна " банкова система, като употребила криптирани връзки, заяви уеб сайтът. За интервал от към 10 месеца са изпрани общо 250 млн. евро, предава Българска телеграфна агенция. 

При обиска на жилището на арестувания на 31 май мъж в Гърция са конфискувани банкноти във валутата на разнообразни страни – евро, швейцарски франк, дирхам от Обединените арабски емирства, щатски, канадски, австралийски долари, турски лири и други Също по този начин е иззет телефон, употребен за криптирани диалози посредством особено приложение, както и два часовника на стойност 100 000 евро.

Според Европол мъжът е прал пари от името на най-големите нарушители в света. Арестуваният е построил профил на съзнателен жители в Гърция, който има компания за недвижими парцели, разполагаща с 13 жилището близо до центъра на Атина, написа в. „ Катимерини “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР