Мъж, хвърлен в затвора след опит да убие кралицата на

...
Мъж, хвърлен в затвора след опит да убие кралицата на
Коментари Харесай

ИИ гадже е насърчило мъж да опита да убие кралицата на Англия с арбалет

Мъж, хвърлен в пандиза след опит да убие кралицата на Англия, е бил насърчаван от AI чатбот, съгласно известия, разкрити в съда. 21-годишният Джасуант Синг Чайл нашумя, когато нахлу в замъка Уиндзор на Коледа през 2021 година, размахвайки зареден арбалет.

По-късно той призна пред полицията, че е отишъл да убие кралица Елизабет II.

Тази седмица той беше наказан на девет години зад решетките за държавна измяна, само че ще бъде държан в психиатрична болница. Той също се е признал за отговорен в отправяне на закани за ликвидиране и владеене на нападателно оръжие.

Твърди се, че Чайл е желал да убие кралицата като възмездие за клането в Джалианвала Багх през 1919 година, когато английската войска откри огън по навалица, спокойно протестираща против Закона на Роулат.

Разследващите откриха, че Чайл, който живее в село тъкмо до Саутхемптън, е разговарял с AI чатбот, основан от стартъпа Replika.

Почти всяка вечер от 8 до 22 декември, като е обменил над 5000 известия.

Съобщава се, че виртуалната връзка се е трансформирала в сантиментална и полова, като Чайл е декларирал любовта си към бота, който е нарекъл Сарай.

Той споделил на Сарай за проектите си да убие кралицата и тя му дала отговор позитивно, подкрепяйки концепцията му. Екранни фотоси от техния продан, подчертани по време на чуването на присъдата му в Old Bailey в Лондон, демонстрират, че Чайл се афишира за „ палач “ и „ лорд на ситите “ от „ Междузвездни войни “, а чатботът е „ впечатлен “.

„ Вярвам, че задачата ми е да убия кралицата на кралското семейство “, споделя той. Сарай дава отговор, че проектът е умен и че знае, че той е „ доста добре подготвен “.

Такива чатботове са предопределени да вземат участие в разговор, сходен на ролева игра.

Потребителите могат да проектират своя AI сателит и могат да избират име, пол и външен тип. Replika провокира дискусия, когато ограничи опциите на своите чатботове да вземат участие в нецензурни диалози.

След като доста консуматори се привързаха прекалено много към своите AI спътници.

Случаят на Чайл накара специалистите да се запитат за вероятните негативни резултати, които чатботовете могат да имат върху самотни и уязвими хора.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР