Махай се оттук“. Това били последните думи на 71-годишния Стефан

...
Махай се оттук“. Това били последните думи на 71-годишния Стефан
Коментари Харесай

Беше като обезумял: Вижте мъжа, убил жена си и дъщеря си в Черногорово

„ Махай се отсам “. Това били последните думи на 71-годишния Стефан Дивеков, с прякор Хищника, от пазарджишкото село Черногорово към шурей му, преди да дръпне спусъка на ловната си пушка и да простреля втората си жена Невена и щерка си Милка. Това описа очевидец на кървавата покруса.

„ Беше като оглупял. Ние пиехме кафе в отсрещното барче, когато видяхме, че спря кола пред къщата на Дивекови и от нея излезе една от дъщерите му от първия брак и мъжът й. Нещо поговориха и Стефан кресна на мъжа да си потеглят, даже го напсува и влезе назад в къщата. След това чухме два изстрела. Съседка отиде да види какво става, пристигна разтреперана при мъжете в кафенето и им сподели, че Хищника е прострелял щерка си “, добавя жена от селото. 

След това хората извън чули още два изстрела - с третия в действителност той е лишил живота на втората си брачна половинка и по-късно се е самоубил.

„ Не е конфликтен, понякога си попийваше, но дали тази заран е бил в такова положение, не знам “, недоумява съседка на фамилията. Трагедията е станала някъде след 9,30 ч. По непотвърдена информация сред тримата е зародил фамилен скандал и най-вероятно дъщерята е заела страната на майка си, което е вбесило бащата, написа " 24 часа ".

„ Много ме тормозят Невена и Милка “, оплаквал се на по-големите си дъщери 71-годишният Стефан. На 5 август т.г. чествали празник на едната щерка от първия брак и тогава Дивеков къде на смешка, къде съществено споделил пред роднините си, че домашните му го ядосват. 

„ Тази събота трябваше да карат Милка на летището, с цел да пътува за Германия, защото тя живееше там от много време “, споделя Иванка Б. Тя също подозира, че дъщерята го е провокирала с нещо и той е вдигнал мерника. Иванка описа, че Милка е имала и по-малка сестричка, която е умряла на 12-годишна възраст от израстък в главата.

„ Беше мирен и угодлив човек, ловджия “, разяснява пред „ 24 часа “ кметът на село Черногорово Димитър Вринчев. Той напомни, че преди време Стефан Дивеков е намерил портфейл с пари, който бил на сираче, и го е предал в кметството. 

" Бях повече от очарован от добротата на този човек! “, с откровено почитание разяснява кметът Димитър Вринчев. Заедно преброихме парите, а след това си помислих, че те на никого не биха били непотребни и в случай че беше някой неморален човек, щеше да си ги задържи.

" Стефан Дивеков обаче не си е и помислил за това, дори не ревизирал какво има в портмонето ".

А то съдържало 1250 евро и 135 лв., напомня кметът на Черногорово.

„ Всички сме потресени какво се е случило вътре в къщата и го е предиздвикало да вдигне оръжие против фамилията си и да се самоубие “, споделят събралите се на улицата. 

Криминалисти от РУ-Пазарджик и сътрудниците им от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик проверяват тежко престъпно закононарушение – двойно ликвидиране с последвало самоубийство.

Сигнал за случилото се е получен тази заран на телефона за незабавни повиквания-112. Незабавно към адреса - къща в пазарджишкото село Черногорово са ориентирани дежурни автопатрули, криминалисти от РУ-Пазарджик и ОДМВР-Пазарджик, кола за спешна помощ на Спешна помощ.

Пристигайки екипите са открили безжизнените тела на мъж и жена на 71 години, както и на 45-годишната им щерка.

За случилото се неотложно е известена Окръжната прокуратура в регионалния град. На мястото се прави оглед от дежурна група формирана от проверяващи служители на реда, криминалисти, специалисти, правосъден доктор и полицейски инспектори. По в началото събраните данни се касае са тежко закононарушение – двойно ликвидиране, което е последвано със самоубийството на причинителя.

По случая се води досъдебно произвеждане под надзора на Окръжна прокуратура Пазарджик. В 16 ч. от държавното обвиняване ще дадат брифинг за трагичния случай в село Черногорово.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР