Магьосническият свят на Дж. К. Роулинг и Хари Потър ще

...
Магьосническият свят на Дж. К. Роулинг и Хари Потър ще
Коментари Харесай

Интерактивни издания на „Хари Потър“ излизат на български език

Магьосническият свят на Дж. К. Роулинг и Хари Потър ще стане още по-осезаем с появяването и на български език на първите две книги с дизайна на Мирафора Мина и Едуардо Лима от емблематичното студио „ МинаЛима “. Дизайнерите, работили по филмите за Хари Потър, а също за екранизацията на „ Фантастични животни”, сплотяват любовта си към вълшебната история с необикновен живописен гений и майсторски умения, с цел да основат вълшебни книги, изпълнени с цветни илюстрации и спомагателни интерактивни детайли.

Осем триизмерни фигури, неразривно свързани със света на магьосниците, чакат читателите измежду страниците на книгите, като в първия том те ще разпрострат най-първото писмо на Хари от шефа на „ Хогуортс”, ще преминат през входа към комерсиалната улица „ Диагон-али”, ще прегледат Голямата зала в обичаното Училище за магия и магии и още.



Поредицата „ Хари Потър “ на Дж. К. Роулинг владее сърцата на читатели от всички възрасти в целия свят. Седемте книги от нея са в началото оповестени сред 1997 и 2007 година Идеята за Хари Потър настига писателката по време на едно пътешестване с трен, а самата история написа, до момента в който живее в Англия, Португалия и най-после в Шотландия. Приключенията на Хари, Рон и Хърмаяни в Училището за магия и чудо „ Хогуортс “ са продадени в над 500 милиона екземпляра, преведени са на над 80 езика и са екранизирани в 8 касови кино лентата.

„ Хари Потър и Философският камък” с илюстрациите на „ МинаЛима “ ще излезе у нас през септември, а дружно със международната премиера на 26 октомври чакаме и втората част – „ Хари Потър и Стаята на тайните”. Изданията могат да бъдат открити на уеб страницата на издателство Егмонт, което популяризира всички останали книги за младия вълшебник и неговия свят.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР