Магнитогорският завод (ММК-МЕТИЗ) започна изпитания на безпилотен камион Урал“. Това

...
Магнитогорският завод (ММК-МЕТИЗ) започна изпитания на безпилотен камион Урал“. Това
Коментари Харесай

В Магнитогорск започнаха изпитания на безпилотен камион Урал, който дори няма кабина

Магнитогорският цех (ММК-МЕТИЗ) стартира тествания на безпилотен камион „ Урал “. Това е модел с трето равнище на самостоятелност, чиито дейности се управляват от оператор. При пето равнище на самостоятелност камионът ще работи без човешка интервенция, а интервалът на изплащането му ще отнеме единствено година-две при ежедневна приложимост.

Автономният Урал-432067-73 е с дължина 6,5 метра и височина 2,3 метра. Конструкторите на транспортното средство са се отказали от потреблението на кабини, като директно зад капака на мотора стартира товарното поделение. От техническа позиция камионът е съвсем същият като общоприет камион, само че се употребява не ръчна, а автоматизирана скоростна кутия.

Софтуерът и логаритмите за камиона са основани от изследователския и развоен център „ Андроид Техника “ в Магнитогорск, който е прочут и като основател на робота „ Федор “, който е бил на Международната галактическа станция. Необичайната зелено-оранжева багра на корпуса добавя самостоятелния камион. Урал-432067-73 може да прави същите интервенции като елементарните камиони. Освен това безпилотното транспортно средство може да се ръководи когато и да е на денонощието и при всевъзможни метеорологични условия

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР