Магнитните бури са бич за всеки с по-крехко здраве. Научно

...
Магнитните бури са бич за всеки с по-крехко здраве. Научно
Коментари Харесай

Докторе, защо: Как да преживеем магнитните бури – препоръки как да се справим с тях

Магнитните стихии са камшик за всеки с по-крехко здраве. Научно потвърдено е, че тези естествени феномени предизвикват зной, сърцетуптене, тежест и отмалялост. Ние ще ви дадем някои рекомендации за това по какъв начин да намалите нездравословните въздействия на слънчевите изригвания, които назоваваме магнитни стихии. Какви ограничения да вземем? Повечето хора считат, че е добре да си останат у дома по време на магнитните стихии, както и при елементарна стихия. Ще ви изненадаме! Няма нищо по-добро от чистия въздух и разходка в парка или измежду природата.

Друг метод да преживеете магнитните стихии е, да намалите дневния банкет на калории. 2000 калории дневно в менюто ви по време на слънчево изригване са изцяло задоволителни. Намалете мазнините и въглехидратите, защото те затрудняват работата на тялото ви, намиращо се в спомагателен дискомфорт поради магнитната стихия. Необходима е и лека закалка, която да ви разсъни, да ви отърве от мързеливото въодушевление, присъщо за хората по време на слънчево изригване, и да ви усмихне за новия ден. Вземете си противоположен душ, т.е. до момента в който се къпете редувайте топла и студена вода. За по-издръжливите се предлага директна студена баня. А в случай че разполагате със свободно време отидете на минерална баня, на СПА или сауна.

Защо магнитните стихии са рискови?
Не на вятъра мнозина наблюдават известията за слънчеви изригвания с нараснал интерес. В това време на нараснала слънчева интензивност потвърдено понижава човешката продуктивност. Понякога хронично болните имат сърцетуптене, отмалялост, главоболие, гадене. Нарушават се функционалностите на храносмилателната и сърдечно-съдовата система. Реакциите на централната нервна система се забавят. Възможно е магнитните стихии да причинят и душевен дискомфорт на някои пациенти. Ако се опасявате, че слънчевото изригване може да ви повлияе, консултирайте се с вашия персонален доктор. Той знае, кое е най-хубаво за вас.

Какво съставляват магнитните стихии?
Магнитните стихии съставляват нахлуване на слънчеви частици в земната атмосфера. Тези частици са изхвърлени от нагорещената повърхнина на Слънцето, нашата звезда, и са късчета слънчева лава, защото повърхността на Слънцето е разтопена от мощната температура.

Понякога тези частици, са „ донесени “ до земната атмосфера, с помощта на безоблачен вятър. Както на всяка една планета от слънчевата система, по този начин и на Слънцето, което е звезда и е в центъра на галактиката ни Млечен път, има вятър. Той донася лавообразните частици при нас. Те провокират краткотрайни разстройства в земната магнитосфера. По този метод се случват магнитните стихии.
Инфо: retro.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР