Магнезият е ключов минерал за нашето здраве. От него зависи

...
Магнезият е ключов минерал за нашето здраве. От него зависи
Коментари Харесай

Как да разберем дали ни липсва магнезий?

Магнезият е основен минерал за нашето здраве. От него зависи вярната активност на сърдечно-съдовата система, здравето на нашите сухожилия, кости и зъби.

Съответно дефицитът му може да докара до куп отрицателни последици за здравето ни. Но с цел да разберем дали страдаме от това, би трябвало да се вгледаме по-внимателно в сигналите, които тялото ни изпраща.

В развой на определяне на неналичието на този значим микроелемент е значимо да се обърне внимание на комбинацията от няколко признака.
Синдромът на неспокойните крайници, който се показва в нуждата те да се движат съвсем непрестанно, е главен симптом за магнезиев недостиг. Типичното за този синдром е, че даже в умерено положение, човек има неприятно чувство в региона на долните крака.
 Няколко аргументи да консумираме спанак по-често Няколко аргументи да консумираме спанак по-често
Всички знаем историята за Помпай Моряка и по какъв начин той има сили от спанака. Макар и шеговито показано, има и огромна доза истина. Спанакът...

Сред външните признаци са косопадът и чупливостта на ноктите.

Симптомите на недостиг на магнезий включват мускулни крампи, тремор и тикове.

Обикновено в този случай човек изпитва усложнения при заспиване и след пробуждане се усеща изтощен, раздразним, от време на време даже се появяват пристъпи на суматоха.

Липсата на магнезий не е удобна за здравето на сърцето и мозъка, заради което мъчителните чувства в тези области на тялото се демонстрират все по-често.

Магнезият е виновен за снабдяването на организма с сила, тъй че неналичието му предизвика преяждане, изключително със сладки храни. В допълнение към мускулните конвулсии, съдовете на мозъка също страдат от спастични пристъпи, храненето и притокът на О2 към тъканите се нарушават и в следствие поражда главоболие.

Но даже и при съществуването на единствено един от тези признаци би трябвало да се консултирате с доктор.

Важно: Тази публикация е с осведомителен темперамент. Предоставената в нея информация не може да се употребява за самодиагностика и самолечение. При съществуването на съответен проблем или недоволство не отлагайте консултацията с доктор.
 Течен магнезий – всичко, което би трябвало да знаете за минерала преди банкет Течен магнезий – всичко, което би трябвало да знаете за минерала преди банкет
Течен магнезий – това е един от най-важните минерали, от които организмът ни се нуждае, с цел да действа по верен метод и да...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР