Магистратът Санко Банчев от Районна прокуратура-Хасково взе участие в тридневен

...
Магистратът Санко Банчев от Районна прокуратура-Хасково взе участие в тридневен
Коментари Харесай

Хасковски прокурор мина обучение в Мадрид

Магистратът Санко Банчев от Районна прокуратура-Хасково взе присъединяване в тридневен годишен семинар в региона на наказателното право в Европейския съюз. Обучението бе в испанската столица Мадрид.
Проявата се провежда от Академията за европейско право (ЕРА) по план " Иновативни артикули и услуги в образованието, предоставяно от Националния институт по правораздаването ". Проектът е финансиран от Оперативна стратегия " Добро Управление “, съфинансирана от Европейски Съюз.
На образованието били показани и разисквани проблеми и настоящи тематики по взаимоотношението и интернационалното съдействие сред страните-членки на Европейския съюз. Става въпрос за допустимостта на воденето на паралелни наказателни производства в държавите-членки, водене на електронно „ online “ следствие и приобщаване на по този начин получените доказателства в границите на правосъдното произвеждане. Темите обхващали кражба на данни и измами с банкови карти, следствие на каузи, свързани с престъпни парични потоци, погрешно потребление на криптирана валута биткойн и други.
В семинара взели участие 17 магистрати от България, както и техни сътрудници от Испания, Поругалия, Белгия, Дания, Германия, Холандия, Франция, Англия, Финландия, Швеция, Румъния, Латвия и т.н./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР