Магистралният пръстен на държавата ще бъде завършен за 5-6 години,

...
Магистралният пръстен на държавата ще бъде завършен за 5-6 години,
Коментари Харесай

Магистралният пръстен на страната ще бъде завършен за 5-6 години

Магистралният пръстен на страната ще бъде приключен за 5-6 години, сподели по време на парламентарния надзор през днешния ден министърът в оставка на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Той отговори на въпрос на народните представители Любомир Бонев и Николай Бошкилов по отношение на политиката за обезпечаване и поддържане на положителното експлоатационно положение на пътищата от държавната пътна мрежа.

Качественото поддържане на пътната мрежа е една от най-важните задания на Министерство на регионалното развитие, уточни Нанков. През последната година и половина Министерство на регионалното развитие поставя старания за поддържане на пътната мрежа, само че парите от бюджета са извънредно незадоволителни, с цел да имаме положителни, съвременни пътища. Независимо че се отпускат и допълните пари, пътищата са в недобро положение, уточни министърът.

Трябва да се промени моделът на финансиране, по тази причина се вкарва толсистемата, посредством която тежкотоварните транспортни средства ще обезпечават повече пари за поддръжката на пътищата. Този метод е значим за просперитета на страната като цяло, сподели Нанков.

Всеки ден се работи за нови автомагистрали и обходни пътища. Политиката за създаване на пътищата, с изключение на поредна, би трябвало да е и безкомпромисна, и по тази причина се вършат и забележителен брой поправки с пари от бюджети с европейски средства, уточни Нанков.

Крайно време е да се вземат решение проблеми, " замитани под килима " през последните 30-40 години. Чрез по-ефективно прилагане на обществения запас желаеме да имаме пътна мрежа, отговаряща на европейските условия. Пътищата, възлагани и строени през последната година и половина, са минали през най-стриктен надзор, сподели Нанков. От руско време не бяха променяни нормите за планиране на пътищата, само че към този момент новата разпоредба за тази активност е в стадий на координиране, сподели министърът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР