Магистралата Русе - Маказа е обявена за национален обект до

...
Магистралата Русе - Маказа е обявена за национален обект до
Коментари Харесай

Иван Шишков: 20 млрд. лева трябват за реализирането на 1200 км магистрали

Магистралата " Русе - Маказа " е оповестена за народен обект до Велико Търново, а все още са утвърдени подробните устройствени проекти в първите два сектора

" От минимум 1200 км автомагистрали или скоростни пътища на стойност 20 милиарда лева има потребност страната ни ". Това разгласи служебният районен министър Иван Шишков по време на чуването му в Народното събрание, съобщи БГНЕС.

По думите му инфраструктурата в България е голям проблем. Той изброи напредъка на плановете: автомагистрала " Черно море " е при започване на своето планиране, за " Хемус " се търси и най-вероятно ще бъде открито напълно скоро дефинитивно трасе, с цел да бъде приключена.

По отношение на автомагистралата " Русе - Маказа ", Шишков уточни, че е била оповестена за народен обект до Велико Търново, а все още са утвърдени подробните устройствени проекти в първите два сектора.

" Надявам се в последващи постоянни кабинети да продължи да е приоритет и да продължи да се строи, без да бъдат забравени другите ", сподели Шишков.

" Най-важното е да се откри стопански метод да бъдат издигнати автомагистралите. Първата задача на Министерство на регионалното развитие в идната година е да разпореди планиране и по-късно да се търси опция да се обезпечат трасетата със съответните процедури по Оценка на въздействието върху околната среда, да има съгласуваност сред тези автомагистрали, която ще подсигурява свързаността на районите и на другите гранични с нас страни. "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР