Магистрала Марица е затворена между пътните възли Димитровград и Харманли

...
Магистрала Марица е затворена между пътните възли Димитровград и Харманли
Коментари Харесай

АМ Марица е затворена между Димитровград и Харманли заради пожар

Магистрала " Марица " е затворена сред пътните възли " Димитровград " и " Харманли " поради пожар в землището на хасковското село Александрово, оповестиха от регионалната администрация.

Пламъците са тръгнали откъм автомагистралата. Първоначално огънят е обхванал към 300 дка най-вече сухи треви и шубраци и ниска растителност, само че към този момент бушува върху 600 декара, навлязъл и и в гора.

На място са шест екипа на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Хасково.

Към момента към този момент са унищожени към 50 декара горски фонд, оповестиха от пресцентъра на община Хасково.

На мястото на бедствието са регионалният шеф доктор Стефка Здравкова и кметът на Хасково Станислав Дечев. На терен работят и чиновници на държавното, и общинско лесничейства, и на общинската компания в Хасково " Екопрогрес ". Осигурени са водоноски.

Фронтът на пожара е над 2 километра, ситуацията е динамична, а вятърът се усилва. Това в допълнение затруднява огнеборците, показаха още от общината, като цитираха началника на РСПБЗН - Хасково гл. контрольор Митко Чакалов.

Аутобанът е затворен за придвижване в проблематичния сектор, а придвижването се отклонява през Хасково към остарелия път за Харманли и назад. Затворен е и пътят Хасково - Симеоновград в сектора сред селата Константиново и Александрово, като трафикът се отклонява по обходни направления.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР