Магистрала Хемус до тунела при Правец продължават отделни участъци да

...
Магистрала Хемус до тунела при Правец продължават отделни участъци да
Коментари Харесай

Русинова: Отделни участъци от Хемус продължават да се нуждаят от ремонт

" Магистрала " Хемус " до тунела при Правец не престават обособени сектори да се нуждаят от ремонт. Надявам се страната да постави нужните старания - не просто да го построим и забравим за него. Необходима е поддръжка. Не бива в никакъв случай повече да позволяваме пътища да стигат до такова положение, че години наред по-късно да не можем да ги ремонтираме ". 

Това съобщи пред БНР Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

В последните години се поставиха доста старания при ремонтите на тунелите, по-специално на автомагистрала " Хемус ", с цел да бъдат приведени в валидност, изрече мнението си тя. И напомни, че още през 2006 година е призната инструкция от Европейски Съюз за минимални правила за поддържането им. По думите й тези правила в директивата са написани с доста кръв, те са разследване на няколко доста тежки пътни произшествия. 

" Станалото през вчерашния ден несъмнено сподели, че противопожарната система на тунела е сработила. Това демонстрира, че системата работи и тя работи добре. Пожарникарите са реагирали бързо и пожарът е бил сподавен ", разяснява Русинова по отношение на вчерашния случай. По думите й такава система има в и тунел " Ечемишка ". В останалите тунели следва занапред системите да бъдат привеждани в валидност, уточни тя.

Като че ли инспекциите, които би трябвало да се организират годишно - малко изоставаме с тях, изрече мнението си Диана Русинова и добави:

" Трябва още старания да се положат от страна на страната. Ние ще останем с протегната ръка в тази посока. Притеснително е да има пропуски във връзка с сигурността в такива уреди ". 

Започна еволюционен ремонт на носещите уреди на мостовете, сподели още тя. По думите й в по-голямата си част мостовете са ремонтирани. Русинова обаче не може да каже какъв брой качествено е свършено това. Според нея сигурността там е малко по-висока. Някои проблеми обаче не престават да са на дневен ред, безапелационна е тя и даде образец с неприятното отводняване на някои места и основаването на условия за аквапланинг. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР