Магистърска програма Комуникационни мрежи и киберразследване създават Висшето училище по

...
Магистърска програма Комуникационни мрежи и киберразследване създават Висшето училище по
Коментари Харесай

Магистърска програма за киберразузнавачи прави с Израел Висшето училище по телекомуникации |

Магистърска стратегия " Комуникационни мрежи и киберразследване " основават Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи и Черноморската академия за сигурност.

Тя бе показана през днешния ден на конференция от ректора на ВУТП проф. доктор Миглена Темелкова и генералния секретар на академията Владимир Бронфенбренер.

Програмата е съобразена със стандартите на Израелския народен директорат по киберсигурност (INCD) към кабинета на министър-председателя на Държавата Израел.

Преподавателите ще са български и израелски лектори, програмата ще е на британски език.

Завършилите ще получат и взаимен документ от Черноморската академия за сигурност и Центъра за киберсигурност и нововъведения – Израел. Те ще могат да работят като: специалисти в следствието на киберпрестъпления; специалисти в противодействието на киберзаплахи, хакерски атаки и киберкризи; програмисти и проектанти на софтуерни приложения в системите за сигурност, осведомят от висшето учебно заведение.

Документи за кандидатстване се подават от 26 юли до 4 септември. Изпитите са по британски и събеседване. Ще бъдат класирани 15 до 20 студенти. Кои са признати ще бъде оповестено на 24 септември.

Семестриалната такса е 1 700 лева

Приемът ще е на две равнища. В взаимозависимост от първичното си равнище, студентите ще бъдат разпределени в двугодишен и едногодишен проект. Едногодишният е за тези, които владеят на високо равнище програмни езици и имат задълбочени познания в сферата. При двугодишния през първата година студентите ще натрупат съществени познания, които ще надградят през втората.

Курсистите ще имат опция да се образоват от израелски инструктор на симулатор Cyber Range.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР