Магданозът намира приложение не само в кулинарията. Той се използва

...
Магданозът намира приложение не само в кулинарията. Той се използва
Коментари Харесай

Древен тибетски лек с магданоз за укрепване на сърцето

Магданозът намира приложение освен в кулинарията. Той се употребява като средство за разкрасяване и лекуване. И това не е инцидентно. В състава му влизат голямо количество биоактивни субстанции, които са нужни за подсилване на стените на кръвоносните съдове. В резултат от постоянната му консумация те стават по-силни и по-гъвкави, а задухът и учестеният сърдечен пулс бързо изчезват.

Магданозът съдържа фолиева киселина, която пречиства кръвта . Всеки, който употребява огромни количества от тази фалшификация, е предпазен от анемия. Освен това в нея се съдържа високо количество калий, който е виновен за регулирането на кръвното налягане.

Магданозът форсира метаболитните процеси и оказва позитивен резултат върху храносмилането. Препоръчва се да се употребява под всякаква форма от хората със стомашни проблеми: ароматните зелени клончета са в положение да контролират киселинността, да предпазят от появяването на киселини и други по-сериозни положения.

Стара тибетска рецепта

Тибетските монаси за намерили метод да извлекат всички потребни свойства на магданоза посредством подготвяне на лечебна напитка, която включва вино и мед.

За да приготвите лечебна напитка, ще са нужни следните съставки:
1 огромна купа свеж магданоз 1 литър изсъхнало алено вино 2 супени лъжици винен оцет 4-6 супени лъжици мед (ако страдате от диабет, дозата мед не би трябвало да надвишава 3 супени лъжици)
Измийте магданоза, изчакайте да изсъхне и го накълцайте на ситно. След това го поставете в емайлирана тенджера или различен съд от неръждаема стомана. Добавете виното и оцета. Оставете съда на слаб огън и го задръжте там до първите признаци на шупване. Когато се появят първите мехурчета, покрийте тенджерата с капака и я оставете да къкри към 5 минути.

Добавете мед към напитката, откакто изстине. Разбъркайте я добре и изчакайте да се охлади изцяло. Изсипете течността в стерилни стъклени бутилки, които е належащо да се съхраняват на хладно и мрачно.

Как се приема?

Приемайте по 25 ml от еликсира незабавно след хранене, 3 пъти дневно. Курсът на лекуване е 2 седмици. След това следва отмора за интервал от 14 дни. Повторете курса още веднъж. Напитката може да се съхранява до 8 месеца.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР