Магданозът е една от най-разпространените подправки у нас. Преди да

...
Магданозът е една от най-разпространените подправки у нас. Преди да
Коментари Харесай

7 изненадващи ползи от магданоза, за които не знаете

Магданозът е една от най-разпространените подправки у нас. Преди да бъде употребен в кухнята, той е използван и в медицината. Така да вземем за пример в древността магданозът бил употребен от римляните за лечение на бъбречни болести, написа новини.бг.

Дори и през днешния ден листата и корените му се употребяват при инфектиране на бъбреците и пикочния мехур, хепатит, камъни в бъбреците и жлъчката. Облекчава уринирането изключително при възрастни мъже с хипертрофия на простатата.

Магданозът подкрепя активността на сърцето и кръвообращението.

Калият, който се съдържа в него, намалява високото кръвно налягане. А високото наличие на желязо подкрепя за производството на червени кръвни телца. Благодарение на фолиевата киселина, се предлага за предотвратяване от заболявания на сърцето.

В предишното при астма се е препоръчвал чай от магданоз, а с отварата от семената са били третирани паразити и въшки в косата.

Друг известен резултат на магданоза е върху зрението.

Прясно изцеденият сок оказва помощ при инфектиране на роговицата и на очния нерв. Ако се подготви сок от магданоз и цикория, той облекчава възпалените очи. Пресният магданоз подтиква апетита и покачва тонуса.

В козметиката магданозът се употребява за избелване на петна и лунички по лицето.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР