Магдалена Малеева сподели, че българските тенисисти рядко я търсят за

...
Магдалена Малеева сподели, че българските тенисисти рядко я търсят за
Коментари Харесай

Маги Малеева: Спрях в точния момент и минах към следващата част от живота си

Магдалена Малеева показа, че българските тенисисти рядко я търсят за препоръки. Преди десетина дни тя бе в Париж за треньорска конференция. След нея някогашната номер 4 в света разяснява пред Sportal.bg разнообразни тематики, свързани с тениса.

На въпрос дали българските тенисисти се обръщат към нея за препоръки, тя съобщи, че това се случва рядко. " Не ме търсят доста. Ако някой ме потърси, си приказваме, упражняваме. Не ми е неприятно, че не ме търсят. Понякога се случва. Има едно такова отношение, то не е единствено в България, то е безусловно на всички места. Ти си играла преди 15 години, в този момент нещата са други. С доста хора приказвах в Париж. Нещата не са се трансформирали толкоз. Или не са се трансформирали за нещата, за които бих могла да оказа помощ ", споделя Маги.

" От друга страна аз не бих могла да влагам време, тъй като да оказа помощ на някой, си би трябвало ежедневна работа и доста строга ежедневна дисциплинираност. Не приказвам за дисциплинираност на тренировките. Много постоянно би трябвало дисциплинираност в самия мач. И ти би трябвало да си там със състезателя на мача. Много огромна част от работата е тогава, по време на мачовете. Така че аз съм постоянно подготвена за диалог. Понякога ме търсят, само че чувствам това отношение - от мъжете няма никакъв почит, което ми е доста смешно. Жалко за тях.

При родителите пък има това мислене, че аз съм играла от дълго време, а то не е толкоз от дълго време. Единият проблем е, че родителите са доста нетърпеливи, желаят доста бързо резултати. За да е сполучливо някакво начинание, би трябвало когато вземеш някакво решение да се придържаш към него. Има хора, които са ме питали някакви неща, аз споделям какво мисля и те желаят след един месец детето да е първенец. Това е друга причина. А пък и аз нямам търпения някои хора да ги увещавам, че съм права. Мога да кажа какво мисля. Който желае приема, който не иска… ", разяснява Малеева.

Маги показа, че изпитва приятни страсти, когато се завръща на място като " Ролан Гарос ": " Мина време. В началото ми беше много по-емоционално. Мисля, че стопирах в точния миг и се усещам добре. Има страсти. С майка ми си ги спомняме мачовете един по един. Кой къде е играл. Тя такива смешни случки ми описа. Някои даже и аз не ги знаех. Онзи именит " Ролан Гарос ", в който Мануела и Катя падат на четвъртфинал в три сета. Ако са траяли, са щели да играят в разнообразни полуфинали. Катя губи от Новотна, а Мануела губи от Селеш, откакто води с 4:1 в третия сет.


Припомняхме си някакви такива неща, само че с прелестно чувство - претърпяли сме го, справили сме се. Имаме нов живот. Това ни наподобява като преди 10 живота. Говорих с много треньори, че тенисистите играят доста дълго в този момент. Причините са разнообразни, само че доста хора не съумяват да се разделят с това нещо. Много хора не си намират друго предопределение по-късно. Аз съм просто удовлетворена, че го приживях това, то не е по никакъв начин елементарно. Нямам доста съжаления и съм предходна към идната част от живота си.

Активният живот на Малеева в България не й разрешава да гледа доста тенис, само че го прави всякога, когато има опция. " Интересно ми е завръщането на Серина Уилямс и Виктория Азаренка след майчинство. Дали, имайки дете, си малко по-спокоен и имаш малко по-различна вероятност, само че това единствено те могат да го кажат. Аз мога да кажа, че от дребното надпревари, в които играх, откакто родих, отново ужасно доста ми се искаше да надвивам, отново се ядосвах, че върша тъпи неточности. Мисля, че те ще си бъдат същите, когато са корта ", споделя тя.

" Много ми е забавно да виждам женски тенис. Мисля, че главната смяна е, че се удря много по-силно и равнището на вторите сервиси е по-високо. Играта не се е трансформирала толкоз, само че е по-физическа. За страдание, в случай че я няма Серина, ги няма тези персони, които хората търсят. От друга страна, когато ги има личностите, има рецензии - за какво няма по-голяма конкуренция и за какво се приказва за двама-трима. Така че при всички разновидности ще има недоволни хора.



" Няма в този момент изявен водач при тенисистките. Прекалено постоянно се сменят, само че такава е играта сега. Много са равностойни. А пък при мъжете това потомство, което го има. Много ми е забавно какво ще се случи, когато се отдръпват Роджър, Надал, Мъри и Джокович. Следващите са доста положителни тенисисти, само че не са тези харизматични персони. Това са случайностите на историята. Както Съединени американски щати имаше Агаси, Къриер, Сампрас. Това потомство се отдръпна и в този момент е страшна дупка.

Такива четирима в едно потомство е неповторимо и необяснимо. Според мен, каквито и да е стратегии да правиш, каквито и федерации, каквото и да се случва, това са неповторими обстановки, които единствено може да се надяваме да се повторят ", добави Маги.

Последните две години Малеева се включи в държавните шампионати по тенис. Тя изясни аргументите за това: " Сложно е. Доставя ми наслаждение. Искам да удрям всякога. Аз не постоянно обичах да играя тенис. Искам да си потвърдя и да се науча, че тенисът може да е нещо прелестно и доста готино. "

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Париж
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР