Магазин За без пари“ успешно работи“ в училището в поповското

...
Магазин За без пари“ успешно работи“ в училището в поповското
Коментари Харесай

Магазин За без пари работи в поповско училище

Магазин „ За без пари “ сполучливо „ работи “ в учебното заведение в поповското село Светлен. От стоките в така наречен магазин могат да се възползват всички ученици на Основно учебно заведение „ Антон Страшимиров “. Идеята е всички деца да се усещат равнопоставени, изясни пред кореспондент на Българска телеграфна агенция шефът Биляна Милева.

Магазинът, който радва учениците, а и освен тях – поради страстите, които провокира, е открит преди няколко години. Още през образователната 2016-2017 година се ражда концепцията по предложение на Ученическия съвет. Постепенно е доразвита.

В магазина се оферират облекла, играчки, училищен принадлежности, книжки - без цена. По своя преценка, без ограничавания, всяко дете може да влезе и да си вземе това, което му е нужно. Целта е да обгрижваме децата, без те да се усещат разнообразни или да изпитват стеснение от обстоятелството, че фамилиите им изпитва компликации, изясни Милева.

През годините екипът на учебното заведение среща поддръжката на доста хора от обитаемото място, от района и от страната. Даряват се облекла, обувки, играчки, раници и други принадлежности, нужни за образователния развой. В магазина има и пробна – тъй че децата могат да изберат своя размер дреха.

Различното в този момент е, че към активността на магазина се причислява и Родителският клуб. „ Майките допълниха асортимента в магазина и подредиха облеклата. Те влизат в ролята на аранжори, когато се постанова перат и привеждат дрешките в търговски тип “, споделя шефът.

По думите й родителите считат, че съществуването на това място в учебно заведение учи децата на това по какъв начин в случай че нещо е неефикасно за теб, то може да се окаже належащо за различен. Родителите провеждат и дарителски акции, посредством които обогатяват асортимента.

„ Често се случва децата да си разпознават дрешките, което им носи наслада “, споделя Биляна Милева. Хубаво е това, че посредством магазинчето се обличат по едно и също време деца в потребност, а и такива, които нямат усложнения. И по този начин никой не се усеща друг.

Родителите с готовност се включват в учебния живот - уверени, че дружно възпитаници, учители и родители, освен имаме една цел, само че дружно построяват духа на Основно учебно заведение „ Антон Страшимиров “.

През тази година в средищното учебно заведение в Светлен се образоват и възпитават 86 деца от селото и още шест близки обитаеми места. За тях се грижи педагогичен екип от 15 експерти, добави шефът.

Милева описа, че екипът на учебното заведение провежда разнообразни обществени начинания, в които се включват и деца, и родители. Имат и случай, когато родител даже се е обучавал, дружно с детето си. Примерът е от предходната образователна година, когато майка приключва седми клас дружно с детето си. Сега дамата е посредник към образователното заведение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР