MAG-O, дигиталното поделение на най-големия летищен оператор във Великобритания MAG,

...
MAG-O, дигиталното поделение на най-големия летищен оператор във Великобритания MAG,
Коментари Харесай

MAG и Бербатов стартират стипендии за постижения в дигиталните науки

MAG-O, цифровото отделение на най-големия летищен оператор във Англия MAG, през днешния ден разгласи партньорство с Фондация „ Димитър Бербатов “, което и двете страни се надяват, че ще прерасне в дълготрайно и стратегическо.

MAG-O поема уговорката да подкрепи петима възпитаници, започващи бакалавърско образование през есента на 2020 година, и да предложи менторска стратегия по време на висшето им обучение и при започване на работа.

Стипендията MAGnificent Future в партньорство с Фондация „ Димитър Бербатов “, ще бъде предоставена на възпитаници, които са показали капацитет в региона на цифровите или компютърните науки, имат високи достижения, и също по този начин са признати в бакалавърска степен на компетентност в тази сфера в университет в България. При старта на плана MAG-O ще даде пет стипендии за петима студенти, за интервала на четирите им години следване.

Детайлите към стипендиите ще бъдат създадени през 2019 година Процесът за подаване на заявки се чака да стартира напролет на 2020 година Те ще бъдат обсъждани от специалисти от MAG-O и от Фондацията.

“Радвам се на опцията посредством моята фондация и MAG да продължа връзката си с Манчестър. Там прекарах един от най-вълнуващите интервали в моята кариера. Бих желал да дам своя принос да се разширят връзките сред Англия и България. Затова приехме предлагането за тази стипендия, и несъмнено най-много поради удовлетворението да окажеш помощ на петима младежи да се образоват и да се осъществят с наша помощ ”, показа Бербатов.

MAG-O се ангажира с тази самодейност, създавайки едно значимо и основно партньорство, което ще обезпечи на млади българи поддръжка в кариерното им развиване. Част от проектите за летището в София включват развиването на „ цифров център “, сходен на този, действителен на летище Манчестър.

По време на работата си в София през последните две години върху офертата на MAG, висшето управление на MAG-O разпозна съществуването на доста положителни фрагменти в областта на цифровите науки и реши да се ангажира с предприемането на първи стъпки, за укрепване на връзките сред софтуерната сцена в София и офисите на компанията в Манчестър и Лондон, без значение какъв ще бъде резултатът от концесионната процедура.

Мисията на Фондация „ Димитър Бербатов ” е всестранно да подкрепя младежите да се образоват, да развиват своите способности и заложби. В това число да предизвиква развиването на гениите при децата, като спомага за приемането на обучение, познания, умения и просвета у подрастващото потомство, като подкрепя образованието, специализацията, квалификацията и преквалификацията на младежите със изявени качества. До този миг фондацията е подкрепяла на първо място деца и младежи в ученическа възраст. За първи път ще бъде връчвана стипендия, учредена особено за студенти и то за целия курс на тяхното образование.

Дигиталният бизнес на MAG-O започва преди две години единствено с 40 чиновници, само че бързо се разви доста с още 140 души – програмисти, софтуерни архитекти и експерти по обработка на данни, генерирайки независими доходи от 338.6 милиона лв. всяка година. Поделението сега е в развой на даване на цифровите си услуги на още 20 летища по целия свят и преглежда разновидности за обезпечаване на база за интернационален предстоящ напредък. През 2018 година MAG-O закупи два дистрибуторски бизнеса, които са фокусирани върху световното даване на летищни услуги. MAG-O също по този начин способства за обезпечаването на цифрови услуги и решения на летищата на MAG във Англия, които сумарно обслужват 60 милиона пасажери годишно.

Основен приоритет на MAG-O и компанията-майка MAG, е задължението техните общности да имат изгода от усъвършенствания в околната среда, от вложения и основаване на нови благоприятни условия и работни места. MAG-O счита партньорството си с Фондация „ Димитър Бербатов ” за основен образец в тази тенденция.

“Независимо дали MAG ще завоюва концесионната процедура за оператор на летище София, взаимната ни самодейност с Фондация „ Димитър Бербатов ” е добра инвестиция за нас. София е локация, която продължаваме да преглеждаме като капацитет за бизнес развиване отвън Англия. През последните две или три години открихме, че градът е цялостен с гении и нововъведения, и желаеме да насърчим тази наклонност. Като Главен изпълнителен шеф на цифровото отделение на MAG, знам, че този пилотен план ще разпознава гениите на бъдещето. Надявам се, че това ще е единствено първата ни стъпка в основаване на цифров бизнес в България ", заяви Андрю Харисън, основен изпълнителен шеф, „ Летищни услуги ” в MAG.

Според него потребностите на летищата се трансформират и закономерно клиентите стават все по-търсещи и изискващи. Харисън е безапелационен, че точно цифровите услуги през последните две години са били повратна точка за летищната група във връзка с доходи.

" Сега, когато сме достигнали сериозна точка в цикъла си на напредък, където MAG-O се разраства на интернационалната сцена, имаме потребност да намерим нови местоположения, където да развием млади гении, с цел да подпомогнем този напредък. София дава отговор на изискванията съвършено и ние имаме вяра, че е най-хубавото място за сходно начало ", твърди шефът в MAG.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР