Мадрид. Н. В. Цар Симеон II участва в конференцията 10

...
Мадрид. Н. В. Цар Симеон II участва в конференцията 10
Коментари Харесай

Н. В. Цар Симеон II участва в конференцията 10 години успешно членство на България в ЕС в Мадрид

Мадрид. Н. В. Цар Симеон II взе участие в конференцията " 10 години сполучливо участие на България в Европейски Съюз " в Мадрид. Това оповестиха от пресофиса на Н. В. Цар Симеон II . Посолството на България в Мадрид означи първото десетилетие от участието на България в Европейски Съюз със съдействието на Представителството на Европейска комисия. Конференцията бе извършена на 27 септември т.г. със специфичното присъединяване на Негово Величество и с присъединяване на Юрген Фьокинг, заместник-директор на Представителството на Европейска комисия в Мадрид, генералния шеф по интеграцията и координацията на общите въпроси на Европейски Съюз в испанското Външно министерство Хосе Паскуал Марко Мартинес и генералния шеф по европейските въпроси в Министерство на външните работи на България Бойко Мирчев. Модератор на конференцията бе Чарлс Пауел, шеф на Кралския институт Елкано, който е най-престижната неправителствена институция в Испания по въпросите на интернационалните връзки, със мощно въздействие върху политическите и публичните среди. Гости на конференцията бяха представители на дипломатическия корпус в Мадрид, на университетските и политически среди на страната. Сред присъстващите бе и Пабло Касадо заместител общоприет секретар по връзките на Народната партия, ръководеща сега в Испания.
В изкзването си Царят акцентира, че България е преодоляла икономическата и финансова рецесия с помощта на това, че е част от европейския план, в границите на който се търсят солидарни решения. Стратегическото й географско състояние в Югоизточна Европа я прави фактор в Европейски Съюз във връзка с разговора с основни сътрудници като Турция и Русия. Точно след 10 години участие страната ще поеме първото Председателство на Европейски Съюз и ще би трябвало да търси общи решения във връзка с бъдещето на Съюза и неговите политики. „ Крайно време да създадем „ ребрандинг “ на страната, за разтрошаване на старите стандарти, с които ни познават в Европа като някогашна страна от руския блок. “- сподели още Царят. „ За това с изключение на държавните политики огромна роля имат волята и напъните на гражданското общество у нас. “ „ Бъдещето на Европа минава през дигитализиране на промишлеността и стопанската система, с цел да може да остане в първите места на международната стопанска система. България с традициите и отлични ИТ експерти може да бъде в челните редици в този развой “. Негово Величество също по този начин означи, че намира за доста забавни предложенията на френския президент Макрон за преразглеждане на европейската политика за бежанците, както и за създаване на отбранителна самостоятелност на Европа. „ Обединена Европа е единственото стабилно решение за ползите и благоденствието на европейските жители, за вътрешната и външна сигурност на Съюза “, приключи своето изявление Цар Симеон.
Добавената стойност на България в Европейски Съюз е в отстояване на единството, което прави силата на Европейски Съюз, съобщи на форума Бойко Мирчев. Посредством участието в Европейски Съюз се удостоверява европейската еднаквост на страната, което изяснява и мощната поддръжка на българските жители за европейския план. От момента на присъединение българското общество храни изключително доверие в европейските институции и това не се е трансформирало 10 години по-късно. Членството на България е довело до трансформации на обществото и дълбоки промени в стопански проект.
По думите на Генералния шеф Хосе Паскуал Марко Мартинес, Испания е подкрепила България в подготовката й за участие в Европейски Съюз и НАТО и двете страни са преодолявали в съдействие редица проблеми през последните 10 години, в това число тежката икономическата рецесия. Предстоящото председателство на Европейски Съюз, което страната ще поеме от 1 януари 2018 година, ще бъде самобитен тест за търсене на компромис и баланс сред реализма и утопията за бъдещето на европейския план и България може да способства с прагматичния си метод.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР