Мадона празнува рожден ден днес, научи Sofia24.bg. Продажбите на албумите

...
Мадона празнува рожден ден днес, научи Sofia24.bg. Продажбите на албумите
Коментари Харесай

Тя отдавна има място в историята: Най-успешната певица на всички времена празнува днес с нов мъж до себе си

Мадона чества рожден ден през днешния ден, научи Sofia24.bg . Продажбите на албумите ѝ надвишават рекорден брой от над 400 милиона копия, които са продадени, изключвайки сингли и макси-сингли. Най-продаваният сингъл на Кралицата на попа е " Hung Up “ с продажби над 10 млн. копия. Най-продаваният албум на Мадона е " True Blue “ с продажби, достигнали 42,5 млн. копия. 

Родена е на 16 август 1958 година в Бей-Сити, Мичиган, Съединени американски щати. През май тази година, Мадона покори Рио де Жанейро с " исторически " концерт за близо 1,6 милиона души, като трансформира фамозния плаж Копакабана в гигантска сцена. Безплатният концерт бе последният от международното ѝ турне The Celebration Tour, което стартира през октомври предходната година в Лондон. Според осведомени, новият мъж в живота на мадона е на 28 години. Той е футболист и се споделя Аким Морис. Двамата бяха засечени от папараци в италианското селце Портофино.

Провокацията е нейна запазена марка. Вписана е в " Книгата на върховете на Гинес " като най-успешната изпълнителка на всички времена в историята на музиката, както и най-продаваната рок певица на ХХ век. Баща ѝ е италиано-американец и се споделя Силвио Тони Чиконе, а майка й се споделя Мадона Луиз Фортин.

Кръстена е на майка си, само че с цел да ги разграничават, я назовават “малката Нони ". Майка ѝ умира от рак, когато е на 33 години, а Мадона е на пет години. Тя е третото от общо шест деца: Мартин, Антъни, Паула, Кристофър и Мелани. Вегетарианка е от 15-годишна. След като приключва лицей през 1977 година, отпътува за Ню Йорк единствено с 35 $ в джоба си. Преди да стартира да се занимава с музика е работила на няколко места с ниско възнаграждение, в това число е продавала и понички в известна сладкарница.

Преди да се отдаде на солова кариера е била създател на две банди. Формира " Breakfast Club “ с музиканта Дан Гилрой, с който се среща на турне в Европа през 1979 година. Двамата живеят дружно в изоставена синагога в Куинс. Около година по-късно, Мадона напуща групата си, с цел да образува " Emmy “ с новия си другар Стивън Брей. Музиката им притегля вниманието на създателя на " Sire Records “, Сеймор Стайн, който ѝ предлага контракт като солов реализатор.

Първият ѝ сингъл " Everybody “ излиза през 1982 година. Дебютният ѝ албум " Madonna “ е публикуван през 1983. Първият ѝ шлагер в Топ 10  е " Borderline “. Нейният емблематичен външен тип на сцената е дело на стилистката Марипол.

Мадона пее за първи път " Like a Virgin “ на церемонията MTV Video Music Awards. Първата роля на Мадона е като клубна певица в " Vision Quest “ през 1985 година.

Има 14 албума на сметката си. Продажбите ѝ са ѝ спечелили място в " Книгата с върховете на Гинес “, като най-успешният женски соло реализатор на всички времена и най-продаваният женски реализатор. 

Турнето ѝ " Sticky & Sweet “ през 2008 година е толкоз сполучливо, че чупи върха, който е сложила единствено преди две години с " Confessions Tour “. През 1990 е номинирана за звезда на " Алеята на славата “ в Холивуд. Тя обаче не се интересува от това самопризнание и срокът за приемане на поканата изтича. 

През 1995 година Мадона написа писмо до Алън Паркър, който е определен да режисира мюзикъла Евита. Така тя убеждава Алън, че е родена за ролята на Ева Перон. Паркър избира Мадона за основната роля която й носи " Златен глобус за най-хубава актриса " в мюзикъл и “Оскар " за най-хубава ария – “You Must Love Me " през 1997 година.

Като актриса слага връх по брой на антинаградите " Златна малинка “, като има осем. В началото на 2000 година е оповестена и за най-лошата актриса на века. Страда от бронтофобия – боязън от гръмотевици и светкавици и от клаустрофобия – боязън от затворени пространства. Въпреки че е израснала в католическо семейство, тя дълги години е върла поклоничка на Кабала и разпространява учението в целия свят.

Като дребна тя е мечтаела да стане балерина. Има два брака, като първият е с артиста Шон Пен, а вторият с режисьора Гай Ричи. Майка е на две биологични деца и две осиновени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР