Мадона. Името само говори за себе си и дори да

...
Мадона. Името само говори за себе си и дори да
Коментари Харесай

Мадона става на 61

Мадона. Името единствено приказва за себе си и даже да не сте обожател на поп музиката, няма по какъв начин да не сте чували за певицата. Родена на този ден преди 61 години, тя се трансформира в икона, която постоянно обаче беше свързвана със скандални подиуми, дрехи и държание. Освен певческите гении, Мадона се е утвърдила и като фешън икона още с първите си появи под прожекторите.

Отраснала е в Бей Сити, само че по нейни думи градът не е за нея. Мадона го разказва като „ дребен, миризлив град в северен Мичиган “. С това си изречение тя незабавно разпалва пристрастеностите измежду съгражданите си, само че те се хващат за нещо, което не показва цялата истина. Веднага по-късно неприятно изложение, Мадона споделя, че въпреки всичко таи топли усеща към родния си град.

Животът на певицата не е елементарен, защото губи майка си още когато е на 5. Мадона Луис, на която е кръстена и бъдещата звезда, се разболява от рак на гърдата и не съумява да победи заболяването. Въпреки нещастието, Мадона се заема съществено с ученето и не пропуща да зарадва фамилията си с високи оценки.

Макар на сцената да е провокативна, в детството си тя е била прилежна ученичка и даже се слави с коефициент на просветеност от 140 точки. По нейни думи, залягала над учебниците, тъй като желала да се махне от родното си място допустимо най-скоро.

Мечтата ѝ се сбъдва и тя се мести в Ню Йорк, когато е едвам на 18. Може през днешния ден Мадона да има висок финансов статут, само че тогава тя е отишла в Голямата ябълка с едвам 35 $ в джоба. За да се прехранва, тя стартира работа като продавач в компания за понички на Таймс Скуеър. Още тогава се демонстрира темпераментът на певицата и не след дълго тя е уволнена, тъй като пръскала със сладко клиентите.

Не всичко е било елементарно и в кариерата ѝ. Решава да се опитва в мюзикъл, само че към момента не била упражнявала пеенето си. Всичките ѝ опити се оказват несполучливи и тя се принуждава да търси различен метод за печелене на пари.

Все отново, шансът ѝ се усмихва и тя е определена като танцьорка за френския диско артист Патрик Ернандес през 1979-а. След това певицата взе участие и в други банди до момента в който от една продуцентска къща виждат гения ѝ и ѝ оферират контракт за соло кариера.

С музиката й стартира и въздействието ѝ върху стилната промишленост. Според специалисти, Мадона има голяма заслуга за част от модата през 80-те. С транспарантните дантелени блузи, многото гривни, дългите чорапи на дупки тя се трансформира в фешън икона за това време.

Освен известната ѝ музикална кариера, която няма потребност от показване, Мадона е и актриса с няколко награди. Тя печели „ Златен глобус “ за най-хубава актриса за кино лентата „ Евита “ през 1996 година.

Втората ѝ такава премия идва преди 4 години за най-хубава ария към кино лентата „ W.E “. Мадона е една от дребното известни персони, които отхвърлят звезда на Алеята на славата. През 1990-а е била номинирана за достойнството, само че тя я е отказала.

Личният ѝ живот също търпи жестоки разтърсвания. Тя е била омъжена за Шон Пен за четири години, а по-късно води 8-годишен брак с Гай Ричи от 2000 до 2008 година. От последния си брачен партньор тя има наследник – Роко Ричи, а с един от някогашните си сътрудници има щерка. Мадона осиновява още четири деца. Певицата е веган и се пробва да заобикаля олиото и да понижава сиренето.

Певицата е прекомерно прецизна по отношение на ДНК-то си. Веднъж тя наела екип, който да почисти толкоз добре стаята ѝ, че да не останат никакви следи от нея. Според певицата, тя споделя гени със Селин Дион и Хилъри Клинтън. През 2018-а благосъстоянието ѝ се прави оценка на 590 млн. $, което я прави една от най-богатите дами в света.

На нейно име е кръстен организъм, който може да живее в едни от най-лошите естествени условия. Echiniscus Madonnae или така наречен Водно мече може да оцелее без вода и храна.

Днес Мадона навършва 61 години и продължава да затвърждава статута си на икона.

Източник: Tialoto.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР