МАДИСЪН, Уисконсин (АП) — Републиканските законодатели заведоха второ дело, оспорвайки

...
МАДИСЪН, Уисконсин (АП) — Републиканските законодатели заведоха второ дело, оспорвайки
Коментари Харесай

Републиканците заведоха дело, оспорвайки частичното вето на Евърс върху законопроекта за ограмотяването

МАДИСЪН, Уисконсин (АП) — Републиканските законодатели заведоха второ дело, оспорвайки пълномощията на частични несъгласие на губернатора Демократическа партия Тони Евърс, този път потвърждавайки, че той непозволено удари секции на законопроект, който основава проект за харчене на 50 милиона $ за ограмотяване на учениците.

Републиканските законодатели подадоха своя иск във вторник в окръжния съд на Дейн. Действието се концентрира върху двойка законопроекти, предопределени да подобрят четенето на учениците от K-12.

Евърс подписа първия законопроект през юли. Тази мярка сътвори стратегия за образование по ранна просветеност в границите на Държавния департамент за публично образование, както и безплатни средства за държавни и частни учебни заведения, които одобряват утвърдени образователни стратегии за четене. Щатският бюджет, който Евърс подписа седмици преди да утвърди законопроекта за ограмотяване, задели 50 милиона $ за самодейностите, само че законопроектът не разпредели нищо от тези пари.

Губерна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР