Мачът срещу Ираклис довечера е сбъдната мечта за поколения баскетболисти

...
Мачът срещу Ираклис довечера е сбъдната мечта за поколения баскетболисти
Коментари Харесай

Йордан Янков: Ираклис не е непреодолим отбор

Мачът против Ираклис тази вечер е сбъдната фантазия за генерации баскетболисти и почитатели на Академик (Пловдив), разяснява треньорът на студентите Йордан Янков преди дуела на отбора му за ФИБА Европа на следващия ден.

Пловдивчани излизат против гръцкия Ираклис (Солун) в зала " Триадица " от 19 часа. Преди тях от 16.00 играят Днипро - Трефъл Сопот. Победителите от двата дуела се срещат във край за квота за групите на ФИБА Европа.

" Знаем, че ни чака доста сложен мач, защото гърците са с добра селекция и доста умел треньор - признава Янков. - Колегата Танасис Скуртопулос води Гърция на последните квалификации за Евробаскет 2021. Гледах Ираклис в мача им с Панатинайкос. Хубавото за нас е, че имат чисто нов тим, и това е нашият късмет да стигнем до успеха. Съперниците ни не са в оптимална физическа форма.

Ние сме наясно с нашите преимущества. Отборът ни не е чисто нов като противника. Имаме визия за играта. Ако бъдем задоволително нападателни в отбрана и дисциплинирани, може да ни се получи. Най-важно е да спечелим. Има късмет да се класираме и при загуба на финала, само че тогава ще е значима точковата разлика. Хубавото е, че всички сме здрави. Тони Гуджино също е към този момент изцяло възобновен. Ефе Юртлу е още малко обратно с подготовката, само че механически и тактически е подготвен. Сигурното е, че няма да се предадем елементарно ", съобщи преди утрешния мач Йордан Янков.

Баскетболистите на Академик (Пловдив) ще създадат довечера от 19.45 часа подготовка в столичната зала " Триадица ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР