Мачът между Григор Димитров и Зизу Бергс от турнира Мастърс

...
Мачът между Григор Димитров и Зизу Бергс от турнира Мастърс
Коментари Харесай

Григор Димитров води със сет срещу Зизу Бергс, мачът е прекъснат

Мачът сред Григор Димитров и Зизу Бергс от шампионата Мастърс 1000 в Шанхай бе краткотрайно пресечен поради влошаващите се метеоролигични условия в китайския град. Световният номер 10 води в резултата с 6:3, 2:4.

Най-добрият български тенисист, който не бе играл формален мач от месец насам, напълно предстоящо се нуждаеше от време да откри ритъма си. За негово благополучие нападателният белгиец също влезе леден в дуела, като грешките му надделяваха над печелившите удари. Това докара до напрежение в първите му два сервис гейма, като поставеният под номер 9 имаше късмет да пробие и в двата. Все отново Димитров завоюва поддаването на противника за 3:1, само че разреши на Бергс да направи рибрейк още в идващия гейм. Българинът още веднъж трябваше да брани сервиса си при 3:3, когато 73-ия в света имаше два шанса да поведе в резултата. Бившият номер 3 в света освен че се оправи с това предизвикателство, а незабавно по-късно завоюва и подаването на белгиеца на нула за 5:3. 33-годишният хасковлия бе безапелационен на собствен сервис и затвори частта с 6:3.

Бергс си взе по-дълга отмора сред сетовете и се върна видоизменен на корта. 73-ия в света осъществя пробив още при първото подаване на международния номер 10 и поведе с 2:0. Четвъртият гейм предложи разнообразни тествания за българския тенисист, като на няколко пъти играта бе прекратена за дребен интервал от време, заради появилия се дъжд в Шанхай. Димитров трябваше и да избавя три благоприятни условия за пробив на неговия противник в маратонския 22-минутен гейм, само че 9-ия в схемата сподели здрави нерви и се разписа за първи път в частта.

Waiting for the rain to stop like...
— Tennis TV (@TennisTV)

При 4:2 в интерес на Бергс обаче дуелът още веднъж трябваше да бъде пресечен заради влошаващите се метеорологични условия в китайския град.

В третия кръг спечелилият от този конфликт ще се изправи против 20-ия в схемата Алексей Попирин от Австралия, който в профил сърбина Миомир Кецманович с 6:3, 6:2 за малко повече от час игра.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР