М орското свинче е един от най-разпространените домашни любимци сред

...
М орското свинче е един от най-разпространените домашни любимци сред
Коментари Харесай

Защо морското свинче е „морско“

М орското свинче е един от най-разпространените домашни любимци измежду гризачите. За името му се твърди, че „ свинче “ идва от структурата на тялото му и звуците, които издава, които припомнят на тези на прасе, а „ морско “, тъй като е било пренесено през морето.

Положителни качества:

Изключително обществени животни, на които е добре да вземете и другарче. Отглеждат се елементарно и са подобаващи за хора без опит в грижите за домакински любим. Морските свинчета са извънредно доверчиви и добродушни и обичат да са в ръцете на стопанина си и да си играят с тях.

Въпреки, че се счита, че морските свинчета са гризачи, които не вършат нищо по-цял ден, те могат да бъдат подготвени. Може да се научат да реагират, когато бъдат извикани по име, да бутат топка или да се катерят по рамото на стопанина си. Морските свинчета не демонстрират експанзия, с изключение на, в случай че не се почувстват застрашени.

Характеристика:

Днес са познати над 11 породи морски свинчета. Те могат да са с друга дължина на козината, която да е едноцветна или шарена. Морските свинчета имат огромна глава с необятна тъпа зурла. Шията им е доста къса, ушите са леко присвити, тялото им е едро и заоблено, а опашката липсва изцяло.

Размери:

25-35 см.

Тегло:

0.800 - 1.5 кг.

Хигиена:

Трябва да се посъветвате с ветеринарния си доктор, по какъв начин да обезпаразитявате морското си свинче, тъй като по козината му могат да се появят бълхи. Желателно е да се къпе един или два пъти годишно със специфичен шампоан за гризачи, а по-късно да бъде подсушено с забрадка, с цел да не настине.

Продължителност на живот:

Около 8 години

Страна:

Южна Америка – Колумбия, Еквадор, Перу и Боливия

Произход и история:

Първите сведения за морските свинчета са отпреди 5000 години, когато локални племена в Южна Америка ги опитомили. Първоначално се употребявали за издръжка и при жертвоприношения. През XVI в. морските свинчета са пренесени от търговци в Европа, където стават екзотични домашни любимци на богати фамилии и кралски родове.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ-->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара - Длъжен съм да ви се извиня, госпожо. Разбрах, че моята кокошка е накълвала всичките ви домати. - Не се тормозете, господине. Моето куче изяде… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниДвижението се контролира, пътят не е затворенПри терористичните офанзиви починаха близо 3000 душиТози път демонстрацията е проведена от партия " Възраждане " Президентът е на посещаване в ПлевенКадрите от края на задачата край Хиндукуш и връщането на талибаните на власт бяха непоносими за мен, споделя някогашният боец от Андреас ЕгертТова се споделя в изказване на ведомството във връзка 20 година от терористичната офанзива на 11 септемвриСветът отбелязва 20 години от офанзивите на 11 септемвриАтмосферното налягане ще се намали и ще бъде по-ниско от междинното за месецаИма няколко аргументи за тази промянаПредвидени са с 2,5 милиарда лв. повече доходи и 2,3 милиарда лв. повече за разходиИзточникът, изпратил видеото споделя, че момчето е на 7 години и е от ОряховоВижте някои от тях, препоръчани от стилиститеАндрей завоюва борбата за избавление и 50 златни гроша " Don`t Shut Me Down " се класира на девето място в английския чартБлизки другари на артиста се опасяват, че той страда от деменция Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР