Лютви Местан получил инсулт, отложиха делото за катастрофата край Загорско,

...
Лютви Местан получил инсулт, отложиха делото за катастрофата край Загорско,
Коментари Харесай

Лютви Местан получил инсулт, отложиха делото за катастрофата край Загорско

Лютви Местан получил инсулт, отложиха делото за злополуката край Загорско, заяви Българска телеграфна агенция.

 

Окръжният съд в Кърджали не даде ход на днешното съвещание по делото за тежката злополука край момчилградското село Загорско през 2019 година с присъединяване на Лютви Местан, при която почина бебе на 6 месеца. Като процесуална спънка за това се яви заболяване на екс политика.

 

По думите на арбитър Георги Милушев, в подадената молба от страна на Местан, в качеството му на един от двамата обвинени по делото е посочено, че на 19 февруари той е признат по неотложност в момчилградската болница на стационарно лекуване с исхемичен мозъчен инсулт.

 

На съвещанието не се явиха също вторият обвиняем – Юсеин Ахмед, татко на умрялото бебе, както и правосъдният му бранител. За отсъствието си адв. Христова не бе показала причина, а подопечният й е показал, че няма да участва поради отсъствието на Лютви Местан. За неявяването му и визирането на неоснователна причина, прокурор Росица Георгиева изиска  на Юсеин Ахмед да бъде наложено наказване „ парична гаранция “ или „ домакински арест “, както и възбрана за овакантяване на страната. Поиска също на правосъдният бранител на обвинения да бъде наложена санкция. Съдът не почете и двете претенции. 

 

На днешното съвещание не се явиха също частното обвиняване, един от двамата им юристи както и движимостите лица, изготвили спомагателната автотехническа експертиза. Входирането отвън законоустановеният период на спомагателната експертиза бе причина за отсрочване на предходното съвещание по делото на 13 януари.

 

Съдът насрочи последващо съвещание за 28 март от 10,00 часа.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР