Лютви Местан е в болницата в Момчилград след прекаран инсулт,

...
Лютви Местан е в болницата в Момчилград след прекаран инсулт,
Коментари Харесай

Лютви Местан е в болница след прекаран инсулт

Лютви Местан е в болничното заведение в Момчилград след прекаран инсулт, заяви. Поради здравословното си положение подсъдимият е изискал отсрочване на делото за катастрофата, при която почина 6-месечно момиченце, а родителите и братчето му бяха ранени. 
Още по темата
Към молбата е приложен документ от МБАЛ-Момчилград, съгласно който на 19 февруари 62-годишният Местан е получил исхемичен инсулт и е настанен на стационарно лекуване.

Окръжният съд в Кърджали почете настояването и насрочи последващо съвещание за 28 март от 10 часа.

Прокуратурата от своя страна пък изиска да се вземе мярка " парична гаранция " или " домакински арест " по отношение на другия обвиняем  - бащата на починалото бебе, Юсеин Ахмед. Той не се яви в залата без да е посочена основателна причина. Държавното обвиняване изиска още възбрана на Ахмед да напуща страната, както и санкция на юриста му също заради отсъствие. Исканията бяха отхвърлени. 

По делото комплексната автотехническа експертиза е подготвена, страните са осведомени с нея, а всички очевидци - изслушани. Делото би трябвало да навлезе във финалната си част.

Обвиняеми по него са политикът Лютви Местан и Юсеин Ахмед, чиито коли се сблъскаха на основния път Кърджали- " Маказа " през април 2019 година, а жертва на злополуката стана шестмесечно бебе. 

През юли предходната година Местан се отхвърли от юристите си и изиска да се пази самичък. В обяснението си политикът сподели, че " съдът не дава опция на юристите Нацко Дойчев и Менко Менков да извършват защитните функционалности ". " Убеден съм, че нито едно искане за събиране на нови доказателства няма да бъде утвърдено. Ще се пазя самичък, наясно съм с следствията от взетото решение. Не искам длъжностен бранител ", уточни тогава Местан и упрекна съда в пристрастност и преднамереност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР