Люлката за нови таланти в сферата на точните науки отвори

...
Люлката за нови таланти в сферата на точните науки отвори
Коментари Харесай

Люлката за нови таланти в сферата на точните науки отвори врати

Люлката за нови гении в областта на точните науки отвори порти
Регионален център за извънкласно обучение (РЦИО) към Фондация „ Миню Балкански “ публично се откри през днешния ден. Той ще действа в кампуса на фондацията в село Оряховица, община Стара Загора, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

Занятията ще се организират в събота и неделя, а също и през ваканциите. Участниците ще заплащат единствено разноските по храненето и преспиването, които ще са в размер на 100 лева за всяко двудневно престояване. Талантливи деца, които са със усложнен обществен статус, по предложение на общината или учебното заведение, ще получат стипендии, с цел да могат и те да имат достъп до елитно извънкласно обучение.

Първите занятия ще стартират същия ден в направление Математика за възпитаници в следните възрастови групи: 2-4 клас, 5-7 клас, 8-9 клас и 10-12 клас. Лекторският екип на образованията по математика е с началник проф. Сава Гроздев и членове проф. Росен Николаев – Икономически университет, гр. Варна; доцент Веселин Ненков – лекар по педагогика и одобрен експерт по методика на математиката; Ирина Шаркова- преподавател в Първа частна математическа гимназия, гр. София и член на национални комисии към МОН; Любомир Любенов – преподавател от гр. Стара Загора, основател на математическа школа за деца взели участие и спечелили медали и награди в България и чужбина; Катя Чалъкова- преподавател в ПМГ, гр. Димитровград, член на национални комисии към МОН; доктор Диана Стефанова, гр. Асеновград, член на национални комисии към МОН; Станислава Колева, преподавател по математика, шеф на учебно заведение и член на национални комисии към МОН.

Останалите направление, в които фондацията ще развие активността на РЦИО са:

Физика, с лекторски екип с началник Теодосий Теодосиев и лауреати на фондацията от състезанията по физика и математика и Информатика, с лекторски екип: доцент Ангел Ангелов от Факултет по математика и информатика на СУ „ Св. Климент Охридски “; доцент Бойко Банчев, Институт по математика и информатика на БАН; Павлин Пеев – преподавател в ПМГ „ Гео Милев “, гр. Стара Загора.

Занятията по всяко от направленията ще стартират с показване пред родителите на лекторския екип, уточняване на тематиката, организационната технология и графика на образователния развой.

Основен приоритет на фондация „ Миню Балкански “ е да открива, предизвиква и поддържа надарени млади българи да се занимават с просвета и технологии. В тази връзка годишно се организират надпревари по математика и физика, конкурс „ Млади изобретатели ” и летни школи за възпитаници в разнообразни възрастови групи в региона на гражданското обучение, изкуството, езици (френски, английски), математиката, естествените науки, информатиката, роботиката и съвременни технологии за криптиране и програмиране. Само през това лятото са извършени 15 петдневни школи, в които се включиха над 400 ученика. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР