Люксембург. В края на днешното заседание на Съвета Правосъдие и

...
Люксембург. В края на днешното заседание на Съвета Правосъдие и
Коментари Харесай

Министър Цецка Цачева към австрийския си колега Мозер при предаването на председателството на Съвета ПВР – Правосъдие: Силата се крепи на единството

Люксембург. В края на днешното съвещание на Съвета „ Правосъдие и вътрешни работи “ (ПВР), в област Правосъдие, министър Цецка Цачева описа на сътрудниците си легендата за хан Кубрат и синовете му. На австрийския министър на правораздаването Йозеф Мозер тя алегорично даде вързоп пръчки и му подари копие на известната картина на художника Димитър Гюдженов, която пресъздава притчата за снопа пръчки, които хан Кубрат дава на синовете си със наследството, че селата се крепи на единството. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на праводидието .
Днешното съвещание в Люксемург е последното постоянно съвещание на Съвет „ Правосъдие и вътрешни работи “, в област Правосъдие, в границите на Българското председателство. От 1-ви юли т.г. Австрия поема председателството на Съвета на Европейски Съюз.
„ Докато сте дружно и се поддържате, ще сте като този вързоп, никой няма да може да ви победи. Разделите ли се, ставате слаби и ще бъдете покорени елементарно от всеки зложелател. Знайте, че силата се крепи на единството “, съобщи Цачева, разказвайки легендата и пожела триумф на Мозер.
В края на церемонията тя му връчи чукчето на председателството на Съвета ПВР в област Правосъдие – знак на приемствеността сред държавите-членки.
На днешната сесия се разискват директивите за несъстоятелността, преструктурирането и даването на втори късмет, за продажбата на артикули, Регламента за Европейската прокуратура, модифицирания Регламент „ Брюксел IIa “, Стратегия и проект за деяние за електронното правораздаване за 2019—2023 година и други.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР