Люксембург подкрепя България за Шенген, потвърди министърът на външните работи

...
Люксембург подкрепя България за Шенген, потвърди министърът на външните работи
Коментари Харесай

Люксембург подкрепя България за Шенген

Люксембург поддържа България за Шенген, удостовери министърът на външните работи Жан Аселборн след диалог с българския си сътрудник Екатерина Захариева.

На среща в София двамата разискаха идващия бюджет на Европейския съюз, излизането на Англия и европейската вероятност на Западните Балкани, заяви БНР.
„ Люксембург ще направи всичко по силите си, тъй че през идващите години България да стане член на Шенгенското пространство. Очевидно е, че би трябвало да създадем тази стъпка в Европейски Съюз. Ако не го създадем, ще дискриминираме страната ви. Европа направи огромна неточност на последния Европейски съвет, че не се съгласи да стартира договаряния със Северна Македония и Албания. Това не е добре ", разяснява външният министър.

Акцент в диалога е било бъдещето на Европа. Вицепремиерът Екатерина Захариева уточни: „ Установихме, че сред България и Люксембург има над 90% припокриване на значимите тематики за Европейски Съюз, като климат, цифров пазар, доближаване и понижаване на разликите сред другите елементи на Европа, добросъседство. В България един от най-големите вложители в действителност е Люксембург ".

В рамките на визитата си у нас Аселборн ще се срещне и с президента Румен Радев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР