Люис Хамилтън записа най-доброто време в края на първата свободна

...
Люис Хамилтън записа най-доброто време в края на първата свободна
Коментари Харесай

Хамилтън каза защо беше по-бавен във втората тренировка в Абу Даби

Люис Хамилтън записа най-хубавото време в края на първата свободна подготовка преди финалния старт за сезона в Абу Даби. Във втория час за подготовка на „ Яс Марина “ обаче седемкратният международен първенец се смъкна до четвъртото място, на повече от 0.6 секунди от водача в сесията Макс Верстапен.

В края на петъчния ден Хамилтън изясни, че това сваляне в класирането е било вследствие на промени в настройките, които са били направена по неговия W13 сред двете сесии през днешния ден. 
 Верстапен поведе във втората подготовка в Абу Даби Верстапен поведе във втората подготовка в Абу Даби
„ Първата подготовка беше доста добра, само че във втората салдото не беше прецизен. Направих няколко промени по настройките сред двете тренировки, които не бяха верните. Имах проблеми с презавиването на колата, което беше огромният ми проблем.

„ Направихме промени по височината на колата, само че като цяло бяхме конкурентни. Състезателното ми движение беше положително, само че не знам къде сме спрямо другите. Мисля, че Ред Бул бяха по-бързи, тъкмо както и чакахме, защото това не е най-подходящото за нас трасе, тъй че ще работим крепко през нощта. Не сме надалеч, уповавам се да се борим “, изясни британецът.

Той също по този начин разяснява и значимостта на подготовката на гумите, изключително във вечерните сесии като квалификацията и надпреварата. Именно бавното загряване на гумите е и една от слабите страни на Мерцедес през 2022 година.

„ В първата подготовка можехме да създадем една мудна обиколка и гумите бяха добре, само че във втората трябваше да караме по-бързо, с цел да ги подготвим. Като да хвърляш зарове е, от време на време уцелваш, а от време на време не “, съобщи Хамилтън.

Британецът към момента не е печелил през 2022 година и в случай че не успее да победи тази неделя, то за него сезон 2022 ще бъде първият в кариерата във Формула 1, в който той нито един път няма да стъпи на най-високото ходило на почетната стълбичка. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР