Люис Хамилтън записа името си със златни букви в историята

...
Люис Хамилтън записа името си със златни букви в историята
Коментари Харесай

Хамилтън спечели рекорден полпозишън в маратонска квалификация на "Монца"

Люис Хамилтън записа името си със златни букви в историята на Формула 1, ставайки водача с най-вече извоювани квалификации. Британецът към този момент е №1, като за 69-и път в кариерата си ще започва от първата позиция и към този момент е пред именития Михаел Шумахер.

Хамилтън размаза конкуренцията на " Монца ", като времето му най-после беше с повече от секунда по-добро от това на втория Макс Верстапен.

BREAKING: @LewisHamilton becomes an all-time #F1 record holder with his 69th career pole, VER qualifies second, RIC third #Quali#ItalianGPpic.twitter.com/5TbjUUQ5xC
— Formula 1 (@F1) September 2, 2017

Квалификацията за Гран при на Италия беше извънредно трагична и продължи близо четири часа, поради пороен дъжд, който я спря първоначално.

Пилотите на " Ферари " претърпяха цялостен провал на домашното си трасе, като на следващия ден ще започват от седми и осми. Кими Райконен изпревари сътрудника си Себастиан Фетел, само че водачите на Скудерията останаха доста надалеч от съперниците си за купата.

Единствената разтуха за двамата е, че водачите на " Ред Бул " са с санкции на стартовата решетка поради промяна на съставни елементи по задвищващата система. Така Райконен ще потегли пети, а Фетел шести.

Сесията беше спряна 13 минути преди края на първата част на квалификацията след злополука на Ромен Грожан. Пилотът на " Хаас " изгуби надзор на старт-финалната права след аквапланинг и се заби в защитните стени.

" Казах ви, че е прекомерно рисково, с цел да излизаме ", сподели Грожан по радиото.

Рейс шефът Чарли Уайтинг реши, че изискванията не са подобаващи да се продължава и на пистата беше развят червен байрак.

След два часа и половина отсрочване сесията беше обновена в 17.40 часа. През това време водачите бяха принудени да чакат в боксовете. Единствено Хамилтън и Ботас разнообразиха, като се прибраха в моторхоума на " Мерцедес " и поиграха " Плейстейшън ", като даже излъчваха онлайн в обществената мрежа " Инстаграм ".

Освен катастрофилирая по-рано Грожан в първата част отпаднаха водачите на " Заубер " Паскал Верлайн и Маркус Ериксон, съотборникът на французина в " Хаас " Кевин Магнусен, както и Джолиън Палмър с " Рено ".

В челото Хамилтън направи доста бързи обиколки, както с гумите за влажен асфалт, по този начин и с интермедиите.Фетел изостана на повече от секунда след него.

Във втория сегмент на сесията изискванията продължиха да се усъвършенстват, като даже гумите интермедия прегряваха след серия от няколко обиколки.

В началото Фетел даде най-хубав резултат, до момента в който Хамилтън имаше някакви проблеми. След минаване в бокса водачите на " Мерцедес " направиха нова огромна стъпка напред.

Хамилтън даде време със седем десети по-добро от това на съотборника си, до момента в който Фетел беше на 1.5 секунди по-назад. Германецът беше по-бавен даже от Макс Верстапен.

Изненадващо за последната част на квалификацията не се класира Серхио Перес, който остана 11-и. Друга огромна изненада беше Нико Хулкенберг – 12-ти. Освен тях отстранени бяха Алонсо, Даниил Квят и Сайнц.

За сметка на това измежду най-хубавите 10 се промуши Щофел Вандорн.

В заключителните 12 минути дъждът още веднъж заваля и провокира нови проблеми за водещите водачи. Фетел, Ботас и Хамилтън излязоха на трасето с гуми интермедия, само че трябваше назад да се прибират, с цел да ги сменят с тези за изцяло мокро.

Верстапен даде най-хубаво време, до момента в който водачите несъмнено не намираха нужното сцепление. Най-големите проблеми бяха за " Ферари ", като температурите в техните гуми спаднаха фрапантно.

В края на сесията всичко отиваше към двоен триумф на " Ред Бул " и изненадващо трето място на Ланс Строл, само че в последния миг Хамилтън направи чудовищна обиколка и сграбчи полпозишъна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР