Люис Хамилтън ще трябва да се задоволи с второто място

...
Люис Хамилтън ще трябва да се задоволи с второто място
Коментари Харесай

Хамилтън поздрави Ботас за невероятната обиколка


Люис Хамилтън ще би трябвало да се задоволи с второто място на старта в Гран при на Абу Даби. Световният първенец за 2017 беше поместен от върха на класирането в самия завършек на квалификацията. Ботас реализира време от 1:36.231 при първата си обиколка, след което не съумя да го усъвършенства. За негово благополучие, съотборникът му също не направи по-бърз тур, като даже позволи неточност при последната опция, която го забави с няколко десети от секундата.

" Каква невероятна обиколка, страхотна подготовка " сподели Люис по адрес на Валтери. Хамилтън съобщи, че е дал всичко от себе си в последната подготовка за сезона, само че съотборникът му приключил " изключителна работа " на пистата, тъй че доста се радва за него.

32 годишният британец описа още, че се е движел добре при започване на последната си обиколка, като след завой 1 е водел с една десета, само че изгубил повече на завои 5 и 6. " Така или другояче годината беше страхотна и аз доста се забавлявах " приключи Люис.

Запитан дали Ботас би могъл да измести Фетел от второто място в крайното класиране, Хамилтън отговори, че се съмнява. " Мисля, че е невероятно, в случай че Фетел не сгреши или да получи някакъв проблем. Все отново те ще се състезават както постоянно, тъй че ще забележим какво ще стане ".

За Феновете с по-критично мислене днешната победа за Ботас в квалификацията може да наподобява като подарена от Хамилтън. Все отново британецът към този момент си обезпечи четвъртата шампионска купа, Мерцедес победиха при конструкторите, а единственото, което към момента остава като опция, е тимът да покори и втората позиция при водачите. За задачата Валтери се нуждае единствено и само от победа, а Фетел да е отвън топ 10. Както означи Люис, това наподобява невероятно. Формула 1, обаче, е един от най-непредвидимите спортове, защото нещата постоянно може да се преобърнат поради механически проблем или човешка неточност. Невъзможно или не, предпоставките се подредиха напълно в интерес на Мерцедес и Валтери. Дори Хамилтън да има заслуга за това, няма нищо неправилно.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР