Людмила Симеонова: Ние може да направим анализ в рамките на

...
Людмила Симеонова: Ние може да направим анализ в рамките на
Коментари Харесай

При авария радиоактивен пренос може да стигне до нас след 12 часа

Людмила Симеонова: Ние може да създадем разбор в границите на час и популацията ще разбере за нужните ограничения в точния момент

"От началото на спора в Украйна не е имало повишени стойности на радиацонния декор у нас ", сподели още специалистът от Агенцията за нуклеарно контролиране.

"Дори и при най-тежка повреда в Украйна и при неподходящи климатични условия няма да дойдат до нас рискови количества нездравословни радиоактивни субстанции ", това сподели в "Денят онлайн " по Людмила Симеонова, шеф отдел "Аварийно обмисляне и подготвеност " в Агенция за нуклеарно контролиране.

"В момента няма риск и не е имало повреда, не е имало и вписване на повишени стойности на радиацонния декор ", акцентира тя.

"Ние ще получим своевременна информация и време да реагираме, в случай че това се случи ", добави още специалистът.

"Независимо дали е война, или спокойно време, всекидневно получаваме информация и я изнасяме на страница на Агенцията ", осведоми Людмила Симеонова.

"При повреда трансграничен транспорт на нездравословни субстанции може да пристигна до нас след 12-13 часа, ние може да създадем разбор в границите на час и популацията ще разбере за нужните ограничения в точния момент ", съобщи тя.

"Основните ограничения, без значение от източника на повредата, са укриване, йодна профилактика, евакуация. Може да се приложат и други - лимитирана консумация на избрани артикули. Достатъчно е да се отиде у дома, да се уплътнят прозорците и да не се пускат климатици, ненужно е слизане в изби. Йодна профилактика се ползва при потребност и при разнообразни групи хора, не и независимо ", акцентира Людмила Станева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР