Любовта на мъжа минава през стомаха. И на жената също, показва

...
Любовта на мъжа минава през стомаха.
И на жената също, показва
Коментари Харесай

Как кръвната захар влияe на любовта

Любовта на мъжа минава през стомаха.

И на дамата също, демонстрира изследване на Университета в Охайо. Оказва се, че в случай че половинката ви непрекъснато ви изнервя, може да се поуспокоите, в случай че похапнете. 

Изследване, извършено със 107 женени двойки, се състояло в следното:

Семействата трябвало да мерят кръвната си захар заран и вечер и да забождат карфички във „ вуду кукла “ на колегата си, в случай че са му ядосани.

Колкото по-ниско било равнището на кръвната захар, толкоз повече карфички били употребявани, т.е отрицателните усеща били по-силни. Една от вероятните аргументи за това „ кръвожадно “ държание е, че ниската кръвна захар кара хората да усещат апетит, а гладът ни прави изнервени и раздразнителни.

Счита се, че имате ниска кръвна захар, известна още като хипогликемия, когато стойностите на кръвната захар паднат под 70 mg/dL (милиграм на децилитър).

 „ Това кара промени да се случват в тялото ви, все едно търси гориво “, споделя Тимъти Греъм, лекар по медицина, биохимия и хранене в Университета на Юта. „ Знаем, че задейства пътища в хипоталамуса, в това число пътища на боязън или експанзия “, споделя той.

Тези процеси подтикват адреналина и кортизола в организма, което може да повлияе " трагично " на настроението ви. Греъм показва, че даже и да не сте гладни, е допустимо равнището на кръвната захар да повлияе на настроението ви. 

Съвсем обикновено е в такива обстановки и най-малкото дразнение от страна на половинката да ни се коства като огромно провинение.

Затова, в името на фамилното благополучие, баланс и естетика, вместо да се карате, седнете и се нахранете.

А пък в случай че ядът не е минал и по-късно, значи казусът е в действителност сериозен и си заслужава разискването, написа edna.bg.

Според изводите на учените обаче, в случай че спорите сити, вероятността да не стигнете до консенсус е доста по-малка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР