Любовта може да те издигне до небето и да те

...
Любовта може да те издигне до небето и да те
Коментари Харесай

Как да преодолеем раздялата в 5 стъпки

Любовта може да те издигне до небето и да те понесе на крилете на щастието, само че може и да срине целия ти свят. Преодоляването на една разлъка може да бъде извънредно непосилен развой, който даже да попречи на останалата част от живота ви. Ето някои препоръки от психолозите по какъв начин да се справите с това тестване в 5 стъпки:

1. Пренаредете дома си.

Особено в случай че сте живели дружно с колегата си в него. Промяната е постоянно от голяма важност и оказва директно въздействие върху психологичното ви здраве. Подсъзнателно свързвате всичко с колегата, с който към този момент не сте. Трябва да започнете отнякъде. Приберете или изхвърлете предметите, които ви носят неприятни мемоари, и си вземете нещо ново. Пренареждането на дома може да се окаже ползотворно. Първо да свикнат очите с смяната, а след това – и сърцето, и разсъдъкът.

2. Запишете възприятията си.

Можете да ги излеете под формата на писмо към някогашния, без да го изпратите, несъмнено. Можете да го напишете до най-хубавия си другар или към самия себе си като в дневник. Ще се изненадате какъв брой товар ще падне от плещите ви, в случай че се опитате да облечете възприятията си в думи.

3. Прекъснете връзката.

Ако можете, освободете се от всичко, което ви свързва с някогашния ви сътрудник. Преди всичко изтрийте контакта му. Ако сте се разделили като положителни другари, което рядко се случва, можете да поддържате връзка, несъмнено, само че в случай че казусът не е подобен и всяко увещание ви носи болежка, би трябвало да се погрижите за себе си. Избягвайте общите ви познати, както и местата, които ви припомнят за този човек.

4. Намерете си занимание.

Можете да се запишете на някакъв курс, с цел да започнете нещо ново, което няма нищо общо с някогашния. Вземете си домакински любим, с цел да пренасочите вниманието си и да трансформирате отрицателните усеща в любов и грижа. Всичко това ще ви даде опция и да се запознаете с нови хора.

5. Не се затваряйте в себе си.

Вероятно имате потребност от някакъв интервал на уединение и осъзнаване. Но не потъвайте. Не прекалявайте с усамотението. Не подценявайте приятелите си и се старайте да поддържате някакъв обществен живот. Отначало ще е мъчно и нищо няма да има смисъл, само че рано или късно ще сте признателни, че сте постъпили тъкмо по този начин.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР