Любовта е нещо прекрасно, но проучванията сочат, че едва под

...
Любовта е нещо прекрасно, но проучванията сочат, че едва под
Коментари Харесай

5 причини защо тихата и скромна любов е най-здрава

Любовта е нещо прелестно, само че изследванията сочат, че едвам под 20% от двойките остават дружно. Излиза, че не е толкоз просто да се запазят възприятията. Разбира се, че не можете да очаквате пеперудките от първите месеци, само че с течение на времето е значимо да се утвърдят и запазят усеща като почитание, любов, съчувствие, съпричастност, заинтригуваност.

Бурната, шумна и показна обич е нетрайна, сочат проучванията. Ето 5 аргументи за какво тихата и скромна обич е най-устойчива:

1. Тихата обич е сигурност.

Най-важно е в прегръдката на обичания да почувстваш уют. В основата на щастливите взаимоотношения е сътрудниците да се усещат спокойни един с различен и да бъдат себе си.

2. Тихата обич е доверие.

Един от сигурните убийци на любовта и всяка връзка е съмнението. Постоянната подозрителност, несъразмерната ревнивост, възприятието на неустановеност могат освен да обидят колегата, само че и да го отхвърлен.

3. Тихата обич не е досада.

Тишината и спокойствието не значат липса на страсти и неспокойствие. Напротив – това е здравословна среда, в която могат да се разпрострат възприятията.

4. Тихата обич е романтика.

Изследователят Аарон Бен-Зеев написа за „ Psychology Today “, че съществува огромна разлика сред пристрастеност и обич. Страстта е къса и няма по-задълбочено развиване във времето. Пламва и изгаря. Любовта като сантиментална дълбочина е непрестанно странствуване към другия. Затова тя процъфтява във времето и има всички шансове да устои на тестванията на времето.  

5. Тихата обич е интелигентна.

Любовта намира своите способи да се запази. Тя не е повърхностна и блудкава. Не обича показност и звук. Но тя не е и лесна. Като всичко същинско, надълбоко и скъпо, би трябвало да се поставят старания, с цел да се опази.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР