Любов, предателство и дори дълбоко заровени тайни, пазени години наред,

...
Любов, предателство и дори дълбоко заровени тайни, пазени години наред,
Коментари Харесай

„Писмо до Тоскана“ разкрива дълбоко заровени тайни

Любов, изменничество и даже надълбоко заровени секрети, защитавани години наред, няма да останат неразкрити в историческия романс на Рис Боуен „ Писмо до Тоскана”.



Авторката е известна по целия свят с историческите си мистерии, които са бестселъри на New York Times и са печелили голям брой литературни награди. „ Писмо до Тоскана “ е първият й разказ, който излиза на български език (ИК „ Кръгозор “).

Боуен майсторски преплита исторически елементи, динамично и завладяващо деяние с трагични обрати, мощни прочувствени моменти и ярки облици.

Италия участва живо в романа – с богати описания на усета на италианските ястия, на прелестните маслинови насаждения, на каменните улички и къщи и носещото се възхитително италианско бръщолевене.

Има две сюжетни линии, които водят читателите в Италия през Втората международна война и 30 години по-късно.

1944 година
Британският водач на бомбардировач „ Бленхайм “ Хюго Лангли катапултира от горящия си аероплан над окупираната от германците Тоскана. Тежкоранен, той открива избавление измежду руините на манастир и в ръцете на София, млада жена с необикновен кураж, която живее в близкото село. Скоро посред им пламва обич, само че връзката им е трагично прекратена от изменничество...

30 години по-късно
Дъщерята на Хюго Джоана се завръща в родния си дом в британската провинция, с цел да уреди погребението на преди малко умрелия си татко. Докато преглежда персоналните му движимости, тя открива неотворено писмо, адресирано до София Бартоли в Тоскана. То съдържа буйно самопризнание за обич и незнаен за Джоана факт, който я раздрусва надълбоко.

Шокирана от неочакваната гибел на татко си и от наученото, тя отпътува за дребното селце Сан Салваторе в красивата Тоскана, с цел да тръгне по следата, оставена в писмото, и да разбере истината за своето семейство. Там попада в видимо сплотена общественост от хора, които в никакъв случай не заключват вратите си и са постоянно жадни за злословия. Приютява я Паола, жена с невероятни кулинарни умения, която й разкрива благосъстоянието на италианската храна. Случайността среща Джоана с Ренцо, „ най-привлекателният мъж, който в миналото е виждала”, и той й оказва помощ в търсенето на отговори. Оказва се, че тайните са доста повече и те засягат всички в селото. Мистерията нараства, когато Джоана открива, че някой избира предишното да остане заровено. Макар животът й да е в заплаха, тя е стигнала прекомерно надалеч и не може да спре, преди да научи всичко...
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР