В зала Сирак скитник“ се проведе награждаване на призьорите в

...
В зала Сирак скитник“ се проведе награждаване на призьорите в
Коментари Харесай

Връчиха наградите за детска рисунка „С очите си видях бедата“    

В зала „ Сирак друмник “ се организира награждаване на призьорите в регионалния стадий на състезанието за детска рисунка „ С очите си видях бедата “.

Международният конкурс за детска рисунка „ С очите си видях бедата ” се провежда от ГДПБЗН – Министерство на вътрешните работи с партньорството на Министерство на образованието и науката и Националният замък на децата.

Целите на състезанието сада се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата и учениците за бедствията в международен мащаб, способите за отбрана и самоотбрана, дейностите на Единната избавителна система;да се сътвори интерес към специалността на пожарникаря и спасителя;да се възпита съпричастие към проблемите на индивида, подготвеност за оказване на помощ, предпочитание за присъединяване в доброволческа активност и запазване на околната среда;да се насърчи развиването и реализацията на проявени креативен заложби при децата и учениците.

През образователната 2023/2024 година в областнияконкурс се включиха над 80 деца. Победителите в състезанието бяха излъчени от жури в състав: преподаватели от Националната художествена гимназия „ Димитър Добрович ” Сливен, както и специалисти от Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” Сливен.



Наградите са обезпечени от Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” – Сливен и бяха връчени от шефа комисар Денчо Чомаков и основен контрольор Димитър Сяров шеф бранш „ Превантивна и контролна активност ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР