Любопитството е качество, което винаги му е помагало като оглавяващ

...
Любопитството е качество, което винаги му е помагало като оглавяващ
Коментари Харесай

Как го правят в Корея: Трите навика зад успеха на втория най-богат човек

Любопитството е качество, което постоянно му е пособие като оглавяващ една от най-големите козметични компании в Азия, твърди милиардерът Су Кюнг-Бае.

Благодарение на това си качество, през годините той си основава три навика, на които, съгласно него, се дължат значително предприемаческите му триумфи, споделя Су пред CNBC.

Су е ръководител и основен изпълнителен шеф на южнокорейската компания за козметични артикули Amorepacific, както и вторият най-богат човек в Южна Корея. От Forbes правят оценка положението му на 8.4 милиарда $.

Amorepacific е най-голямата козметична компания в Южна КОрея и седмата най-голяма в света, съгласно Women's Wear Daily. Популярните южнокорейски марки като Sulwhasoo, Laneige и Innisfree са част от нейния портфейл.

Първият от трите навика на Су е да чете книга постоянно, когато може. Според милиардера четенето е като циничен кръг, който непрекъснато го предизвиква да уголемява хоризонта си.

Това също по този начин е табиет, характерен и на други милиардери, като Уорън Бъфет и Бил Гейтс.

" Четенето ми разрешава да узнавам нови неща, които преди този момент не съм знаел, а това ме стимулира да изучавам още, " изяснява Су.

Друг елементарен табиет, който Су си построява, е да отделя известно време за размисли в края на всеки ден.

" Отделям по пет минути за размисъл преди лягане. Мисля за това какво съм правил денем и какъв брой работлив съм бил, " споделя Су.

Проучвания демонстрират, че чиновниците, които прекарват известно време в размисъл върху представянето си денем, имат с 23% по-добри достижения от тези, които не го вършат, съгласно Harvard Business Review.

Последният табиет на Су е да не престава да бъде ученолюбив и да задава въпроси.

" Като задаваш въпроси, знаеш какво правиш добре и къде имаш потребност от усъвършенстване, " прибавя той.

Що се отнася до начинаещите бизнесмени, които желаят да изградят световен бизнес, Су поучава те да демонстрират любознание във връзка с хората и тяхната просвета на другите пазари и да не престават да демонстрират почитание.

Източник: Profit.bg.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР