Любопитно видео се появи в интернет, като на него се

Любопитно видео се появи в интернет, като на него се ...

Мъж фучи с е-тротинетка, изпреварва коли с 80 км/ч


Любопитно видео се появи в интернет, като на него се вижда как мъж с електрическа тротинетка се движи по оживено скоростно шосе, при това в тъмната част на денонощието. Той развива скорост от над 80 км/ч, като дори изпреварва някои от автомобилите на пътя.

Предполага се, че видеото е заснето в покрайнините на Москва, като то поражда доста въпроси. Основният е – как електрическото превозно средство успява да развие скорост от 80 км/ч?

Освен това, мъжът се движи в крайна лява лента, което е доста опасно както за него, така и за останалите участници в движението.

Полицията в руската столица е започнала да разследва случилото се и издирва мъжа. Според статистиката за първите 6 месеца в Русия са отчетени 180 инцидента с електрически тротинетки и други подобни превозни средства, като при тях има петима загинали и 188 ранени.

Основният проблем е, че статутът на тези тротинетки не е определен, като все повече експерти настояват за намаляване на тяхната скорост и дори за пълната им забрана. Те са много опасни не само за хората, които ги карат, но и за пешеходците.

Още за коли четете вПо публикацията работи:

Източник: dnes.bg