Любопитно Разкриха ли тайната на чудовището от Лох Нес При

...
Любопитно Разкриха ли тайната на чудовището от Лох Нес При
Коментари Харесай

Разкриха ли тайната на чудовището от Лох Нес

Любопитно Разкриха ли тайната на чудовището от Лох Нес При ДНК изследване на Лох Нес не се виждат признаци, че е дом на великански влечуги или водни динозаври, само че там въпреки всичко има нещо  Надежда Неменски 11 септември 2019, 13:30 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Разкриха ли тайната на чудовището от Лох Нес
Разкриха ли тайната на чудовището от Лох Нес
 Могат ли кучетата да надушват страха?
Могат ли кучетата да надушват страха?
 Кейт Мидълтън още веднъж очарова (СНИМКИ)
Кейт Мидълтън още веднъж очарова (СНИМКИ)
 Вижте кое животно обича цветята даже повече от вас
Вижте кое животно обича цветята даже повече от вас
 Кои са най-хубавите празненство градове в света
Кои са най-хубавите празненство градове в света
 Александър от „ Траки “ с първата капитанска победа в „ Игри на волята “
Александър от „ Траки “ с първата капитанска победа в „ Игри на волята “
 Робърт Франк - той улови душата на Америка в 83 фотографии
Робърт Франк - той улови душата на Америка в 83 фотографии
 Кайли Дженър театралничи за
Кайли Дженър театралничи за " Плейбой " (СНИМКА)

удовището от Лох Нес населява дълбоките води на шотландското езеро повече от 1000 години – или най-малко във въображението на хората. Но въпросът дали Неси в действителност съществува или не не стопира да вълнува всички. Ново научно изследване на водите на Лох Нес откри, че то въобще не съдържа следи от ДНК на страшилище, което прибавя тежест към към този момент евентуалната вероятност, че Неси не съществува.

Генетикът Нийл Гемел от университета в Отаго в Нова Зеландия съобщи, че

при ДНК изследване на Лох Нес не се виждат признаци, че е дом на великански влечуги или водни динозаври

– доктрина, която от време на време се употребява за пояснение на тайнственото страшилище, за което се оповестява, че е следено няколко пъти след 1930 година

Гемел споделя, че проучването разкрива следи от ДНК на повече от 3000 типа, живеещи до или в Лох Нес – в това число риби, елени, свине, птици, хора и бактерии. Но „ не намерихме великански влечуги; въобще не открихме влечуги “, споделя Гемел пред „ Лайв Сайънс “ (Live Science). „ Тествахме разнообразни хрумвания за великански есетра или сом, които може се появяват тук от време на време, само че ние и това не намерихме “, изясни той.

Нещо, което откривателите въпреки всичко разкрили в Лох Нес е, че езерото съдържа доста змиорки. Според учените е допустимо, въпреки и малко евентуално, наблюденията на Неси да са в действителност наблюдения на великански злиорки. „ От взетите 250 проби повеждам, съвсем всяка съдържа змиорки. Но дали има великански змиорки в езерото – не знам “, изясни Гемел.

Приказки за страшилище

Чудовището от Лох Нес за първи път се появява в легенда от VI в., когато ирланският духовник Колумба – по-късно католически светец – е споделил, че е спрял Неси, когато чудовището нападнало плувец, призовавайки Бог и заповядвайки на чудовището да се махне.

Легендата оцелява до 30-те години на предишния век, когато шотландски вестник оповестява, че Неси е било забелязано. Няколко години по-късно лондонски вестник разгласява известна фотография на хипотетичния звяр в Лох Нес., само че по-късно е открито, че фотографията е фалшификат, за който е употребена играчка подводница.

По-късните старания за разкриване на чудовището в Лох Нес, в това число сонарно търсене през 2003 година, не съумяват да намерят нищо. Но ползата към Неси не стихва и е основала дребна туристическа промишленост в село Дръмнадрочит, а

за наблюдения на Неси се оповестява и до през днешния ден .

Нийл Гемел признава, че е бил песимистичен към съществуването на чудовището от Лох Нес още преди провеждането на изследването, само че съобщи, че резултатът оставя доста дребен късмет, че Неси въпреки всичко може да бъде действителен.

„ Още от началото, споделих, че нямам доверие в чудовището – и това към момента е моята позиция “, сподели Гемел. „ Но би било необикновено, в случай че греша, нали? “, добави той.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Надежда Неменски Източник: Лох Нес страшилище Неси изследване ДНК змиорка
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР