Любопитно Отнесени от вихъра стана жертва на расовото напрежение Филмът

...
Любопитно Отнесени от вихъра стана жертва на расовото напрежение Филмът
Коментари Харесай

"Отнесени от вихъра" стана жертва на расовото напрежение

Любопитно " Отнесени от вихъра " стана жертва на расовото напрежение Филмът беше отстранен от платформата HBO Max 10 юни 2020, 09:56  Източник: Getty Images/Guliver
мериканската стрийминг платформа HBO Max смъкна спечелилия 8 награди "Оскар " филм „ Отнесени от вятъра “ на фона на засиленото расово напрежение след гибелта на Джордж Флойд, пишат от "Fox news ".

Известни книги, които са забранявани и горени

"Това е най-тежката рецесия от Втората международна война насам "

Филмът по едноименния разказ на Маргарет Мичъл е сниман през 1939 година Съвременните критици на лентата не са съгласни с представянето на афроамериканците в него.

http://Джордж Флойд е бил инфектиран с ковид, разкрива аутопсията

"Отнесени от вихъра " освен че печели толкоз доста награди "Оскар ", само че и прави извънредно известна Хати Мкданиел, която се трансформира в първата афроамериканка, която печели най-престижната кино премия.

"Екзекутираха брат ми измежду бял ден ": Гневът след гибелта на Джордж Флойд

Решението на HBO провокира остри реакции в обществените мрежи:

Един от потребителите в "Туитър " пита иронично:

So when are we getting together to burn copies of To Kill A Mockingbird?#headdesk https://t.co/kGCPE2JZoO
— (((AG))) (@AGHamilton29) June 10, 2020
"Кога ще се съберем, с цел да изгорим копията на "Да убиеш присмехулник ".

"Това е идиотско. Трябва да се поучим от предишното, а не да се преструваме, че в никакъв случай не се е случило ", прибавя различен консуматор.

НВО отбелязва, че филмът може да бъде върнат на платформата, само че към този момент ще бъде съпроводен от бележки по отношение на съдържащите се в него „ конфликтни и спорни тематики “.

Хиляди стачкуваха в Париж с крясъци "всички ненавиждат полицията "

А ето и част от изказването на компанията:

"Отнесени от вихъра " е артикул на своето време и изобразява някои от етническите и расовите предубеждения, които за жалост са били постоянно срещани в американското общество... Ние считаме, че запазването на това заглавие без пояснение и денонсиране на това показване би било безконтролно ".

You can all stop being outraged: GONE WITH THE WIND will return to ⁦@hbomax⁩, but with more context added. From a platform spokesperson: pic.twitter.com/gR4TQXRsBz
— TVMoJoe (@TVMoJoe) June 10, 2020
Сюжетът на кино лентата споделя за събитията от Гражданската война, на чийто декор хубавицата Скарлет О'Хара се пробва освен да оцелее и да възвърне метода си на живот, само че и да откри същинската обич.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР