Любопитно Как Тарантино завладява лятото с филм номер 9 До

...
Любопитно Как Тарантино завладява лятото с филм номер 9 До
Коментари Харесай

Как Тарантино завладява лятото с филм номер 9

Любопитно Как Тарантино превзема лятото с филм номер 9 До премиерата на новия и евентуално най-дългоочакван филм на именития режисьор остава малко повече от месец, написа редакторът ни за кино Георги Петров  Георги Петров 3 юли 2019, 10:01 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Как Тарантино превзема лятото с филм номер 9
Как Тарантино превзема лятото с филм номер 9
 1987: Една значима интервенция, траяла 23 часа
1987: Една значима интервенция, траяла 23 часа
 Как избавиха това китно място от изгубване (ВИДЕО и СНИМКИ)
Как избавиха това китно място от изгубване (ВИДЕО и СНИМКИ)
 Ретрограден Меркурий - какво в действителност би трябвало да знаем
Ретрограден Меркурий - какво в действителност би трябвало да знаем
 Принцесата дезертьор - Хая от Дубай
Принцесата дезертьор - Хая от Дубай
 Глоба за Григор Димитров. Колко ще би трябвало да заплати тенисистът
Глоба за Григор Димитров. Колко ще би трябвало да заплати тенисистът
 Шестте неща, които вършат родените през юли прелестни хора
Шестте неща, които вършат родените през юли прелестни хора
 Скандалите с опиати в кралското семейство
Скандалите с опиати в кралското семейство

ой е живото олицетворение на оригиналността. Неговите филми по едно и също време подлежат на всички общоприети етикети и на нито един. Сценариите му са по едно и също време изпъстрени с препратки към десетки типичен ленти и пропити със личните му пристрастености като повествовател и с ексцентричното му възприятие за комизъм. Той е Куентин Тарантино.

Осем кино лентата след старта на режисьорската си кариера, геният зад ленти като „ Криминале “ и „ Джанго без окови “ е по-актуален от всеки път. Вместо да се пробва да ситуира деветия си план с премиерна дата през зимата, с аспект към премиите „ Оскар “, Тарантино е позиционирал „ Имало едно време... в Холивуд “ по средата на лятото, в разгара на най-касовия кино сезон.
Най-очакваните филми по кината това лято  Avengers: Endgame / „ Отмъстителите: Краят “ – Премиерна дата: 26/04/2019; Режисьори: Джо и Антъни Русо; Участват: Крис Еванс, Джош Бролин, Робърт Дауни Джуниър  John Wick: Chapter 3 - Parabellum / „ Джон Уик 3 “ – Премиерна дата: 17/05/2019; Режисьор: Чад Сталески: Участват: Киану Рийвс, Лорънс Фишбърн, Холи Бери  Aladdin / „ Аладин “ – Премиерна дата: 24/05/2019; Режисьор: Гай Ричи; Участват: Уил Смит, Наоми Скот, Насим Педрад  Godzilla: King of The Monsters / „ Годзила: Кралят на чудовищата “ – Премиерна дата: 31/05/2019; Режисьор: Майкъл Дохърти; Участват: Мили Боби Браун, Вера Фармига, Чарлс Данс
И за какво да не го стори?

Актьорският състав на лентата е построен съвсем напълно от екранни митове и суперзвезди. Нима филм с Брад Пит и Леонардо ди Каприо в основните функции следва да се опасява от каквато и да е box office конкуренция? Нима постер с ослепителната Марго Роби в изрязани дънки или пола няма да притегли погледите на младежите и да ги накара да си купят билети със светнали очи?

Но колкото и рекламна мощ да имат тези имена и облици, най-силният фактор в интерес на евентуалния огромен триумф на лентата е името на самия Тарантино. Режисьорът се е трансформирал в марка самичък по себе си. Имиджът му е живописен, неповторим, несравним, а филмите му са обект на съвсем толкоз спекулации и догадки, колкото супергеройските блокбъстъри на Marvel Studios.

„ Краят “ на един десетилетен връх

Неслучайно след прожекцията на „ Имало едно време... в Холивуд “ на фестивала в Кан, Тарантино обществено помоли всички участвали да не издават в интернет никакви детайлности от сюжета на лентата. Репутацията му на дръзновен повествовател със податливост към промени на същински отминали събития основава към плана аура на непредсказуемост, която Тарантино не желае да изгуби.

Преди тъкмо 10 години, в „ Гадни копелета “, той постави завършек на Втората международна война с атентат в киносалон, плануван и изпълнен от няколко евреи, който докара до екранната гибел на Хитлер, Гьоринг и Гьобелс. За Тарантино няма нищо свято и действителните истории са единствено основа и инструмент в ръцете му за основаване на още по-въздействащи и завладяващи сюжети.
 Ума Търман и Куентин Тарантино
Самият той неведнъж е изказвал своята злост към всеобщата изработка на обичайни биографични филми и ги е определял буквално като извършения за артисти, които желаят да завоюват „ Оскар “. Затова и когато стана ясно, че точно той ще прави филм, в който настоящи лица ще бъдат персони като Шарън Тейт и Чарлс Менсън, светът затаи мирис в нетърпеливо очакване.

За страдание, първичната премиерна дата на „ Имало едно време... в Холивуд “ за България бе изместена от края на юли за началото на август, така че ни остава малко повече от месец, до момента в който забележим на екран приключения план. Към мистичната му аура се прибавя и фактът, че това е деветият филм на Тарантино, а той е заявявал преди, че ще приключи кариерата си в киното след 10 кино лентата.

В оставащите седмици до премиерата на „ Имало едно време... в Холивуд “

най-разумното нещо, което можем да създадем, е да си напомним класиките в кариерата на режисьора или, другояче казано, съвсем цялата му филмография. Професионалният му път стартира от „ Глутница кучета “ през 1993 година, филмът, с който би трябвало да стартира посвещаването на всеки нов почитател на Тарантино.

Сценарият на лентата основава чувството за изключителна динамичност и непрекъснато напрежение, а действието в действителност е построено най-вече от подиуми с остроумни разговори сред основните герои с малко действителен екшън. Тарантино, още при започване на кариерата си и с незабележим бюджет разполагаем, е заставен да работи минималистично и ефикасно – и го реализира до съвършенство.
Кой е обичаният ви филм на Тарантино?
Глутница кучета

Криминале

Джаки Браун

Убий Бил

Гадни копелета

Джанго без окови

Ще бъде Имало едно време... в Холивуд!

Резултати

Година по-късно по кината излиза и най-големият му шедьовър,

евентуално най-влиятелният и обстоен филм за духа на 90-те години на предишния век – Pulp Fiction или „ Криминале “. За него е изписано премного, само че няма по какъв начин да не се спомене със суперлативи, в който и да е диалог за творчеството на Тарантино.

В 15-те години след невероятния си триумф с „ Криминале “, режисьорът основава още паметни филми като „ Джаки Браун “ и „ Убий Бил “, които нямат същия световен отзив като огромния му шлагер от 1994-та, само че спомагат за оформянето на фенбазата му и на персоналния му авторски почерк.

„ Гадни копелета “ от 2009-та връща Тарантино в топформа, по-елегантен, смел и забавен от всеки път.



„ Джанго без окови “ е още една стъпка напред за него и му донася от дълго време подобаващ „ Оскар “ за най-хубав автентичен сюжет.

„ Омразната осморка “, последният му филм преди тазгодишният, значително бе упражнение по самозадоволяване на характерните му артистични пристрастености, само че даже по-слабите филми на Тарантино са занимателни, завладяващи и приятни за гледане.

Сега светът ще гледа „ Имало едно време... в Холивуд “, най-бляскавият му план до момента и по всяка възможност най-трескаво предстоящият. Моментът за българските му почитатели ще настъпи на 9 август, а до тогава ще ядем вкусни бургери, ще пием газирани питиета и ще изчакваме заветната дата.



Още за кино четете тук!

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Георги Петров Тарантино
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР