Любопитни туристи ще могат да си резервират билет за борда

...
Любопитни туристи ще могат да си резервират билет за борда
Коментари Харесай

Балон качва туристи в Космоса, депозитът за полета е едва $1000 СНИМКИ

Любопитни туристи ще могат да си резервират билет за борда на галактическия балон " Нептун ", където ще се насладят на пиво, да вечерят и да видят Земята в целия й искра.

Компанията зад галактическия " Нептун ", Space Perspective, го дефинира като " първото в света галактическо спа ". Въпреки че е със същите размери като баня в аероплан.

Ако оставим настрани размера, капсулата е обзаведена с първокласни предмети, в това число същински растения, плюшена тоалетна седалка, неповторими звукови системи и, несъмнено, спираща дъха панорама към планетата.

Дори тоалетната на борда на  " Нептун " предлага на туристите опция да хвърлят уединен взор на планетата Земя, потапяйки се в гледките. Но за какво от компанията отделят внимание на санитарния възел, който се крие на борда. Оказва се, че този въпрос интересува живо евентуалните пасажери.

„ Един от първите въпроси, които получаваме за нашия шестчасов галактически полет е: „ Хм, какво ще кажете за това да отидете до тоалетната? “, написа компанията в профила си в X (бившият Twitter).

One of the first questions we get about our six-hour is, “Um, how about … going to the bathroom? ”

Introducing the world’s first Space Spa!
— Space Perspective (@SpacePerspectiv)

„ С меки, успокояващи цветови тонове, живи растения, зашеметяващи гледки от прозорци, артикули от висок клас и неповторими звукови пейзажи, това е най-хубавото леговище за нашите откриватели по време на тяхното трансформиращо пътешестване до ръба на Космоса.

„ И защото има Wi-Fi, можете даже да си извършите селфи в банята на огромна надморска височина “, разказват галактическото преживяване неговите основатели.

Но какъв брой би коствал сходен полет?

Цената за сходно неповторимо прекарване сигурно не е за всеки джоб. За да резервирате място на борда на " Нептун " се изисква депозит, който е най-малко $1000, написа The Sun.

Цялата цена за място е  $125 000. Това е смайваща сума, само че е доста по-евтина от други сходни предложения.

" Нептун " предлага на звездните туристи цели два часа, в които да открият извивката на Земята, мастиленото черно на Космоса и тънката синя линия на нашата атмосфера.

Компанията, основала продукта, го назовава " типичното астронавтско преживяване ".

Туристите няма да усетят безтегловността няма да има, само че без подозрение споменът от пътуванет ще остане за цялостен живот.

„ От менюто и коктейлите на борда, до саундтрака и осветлението, вашите самостоятелни желания могат да бъдат включени във вашия полет “, пишат от компанията.

Броят на пасажерите също може да се персонализира - според от това какъв брой плащате. Но галактическият балон може да побере най-много до осем туристи на борда.

" Нептун " има 360-градусови правоъгълни панорамни прозорци. Wi-Fi връзката също разрешава на пасажерите да организират видео диалози със фамилията и приятелите си на Земята. Шефовете на компанията плануват пътувания за сватби, вечери и даже еднодневни фамилни екскурзии.

Изживяването продължава към шест часа от изстрелването до кацането, в това число към четири часа време в небето.

Максималната височина на изкачването на " Нептун " е на границата на Космоса, над 99 % от земната атмосфера, което прави пасажерите (технически) астронавти по стандартите на НАСА.

Полетите би трябвало да стартират през 2024 година

Снимки: Space Perspective

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР