Любомир Стефанов: Премиерът Денков постави собствената си глава на дръвника.Живеем

...
Любомир Стефанов: Премиерът Денков постави собствената си глава на дръвника.Живеем
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Премиерът Денков постави собствената си глава на дръвника

Любомир Стефанов: Премиерът Денков сложи личната си глава на дръвника.

„ Живеем в някакъв постхелоуин сюжет, където костюмите сякаш доста бързо се сменят и чакаме да паднат маските “.

Това е коментарът на политолога Любомир Стефанов пред БНР за събитията от последните дни с вота на съмнение,
с погрома в центъра на София и държанието на политиците.
„ Както на мен, по този начин и на нашите съграждани не ни е прелестен целият този маскарад, тъй като има много комплицирани неща, които би трябвало да разгадаем този път по верния метод. Това с полицейското принуждение или хипотетично такова е едно от тях “.
Според него идните промени в Конституцията са нещото, което оправдава съществуването на тази коалиция:
„ За вътрешна приложимост това ни беше продавано.
Тази коалиция ни беше продадена като поръчител за това този път не сме в режима на танго “.

„ Този кабинет – започнахме да подочуваме, че имало министри на този и оня, без публично да са декларирани такива. Това е в прорез с открития дух на бистрота и отворени порти на държавната власт към жителите и директна връзка сред вота и неговото следващо материализиране в изпълнителната власт. Ако при преформатирането посредством ротацията бъдат по този начин положителни ръководещото болшинство да ни кажат кой кого излъчва и за какво, по-лесно ще стават нещата и огромна част от напрежението и чуденките, които имаме, ще изчезнат “, разяснява политологът.

Относно поисканата оставка на вътрешния министър и позицията на премиера акад. Николай Денков, Стефанов изрече мнението си:

„ За мен това беше сигнал за престижа на цялото държавно управление. За мен акад. Денков се опита в действителност да покаже ясно и изрично, че има политическа воля да отстоява промените, с които се е нагърбил и такива маневри или саботажи компрометират цялата концепция. Затова той сложи личната си глава на дръвника, вместо тази на вътрешния министър, с цел да е ясно каква политика следва държавното управление. Изключително самоуверен ход, който не сме привикнали да виждаме по нашите ширини “.

Според политолога е допустимо да сме стигнали до точката на нашето политическо съзряване, където сме разбрали, че взаимният надзор разрешава да изградим доверие, да го поддържаме и надграждаме. Но е допустимо обаче да има и пай небосвод на участниците в тази хипотетична скица на доверие, добави той.

Източник: БНР
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР