Любомир Каримански събра 59 гласа “за” Дебатите продължиха над 3

...
Любомир Каримански събра 59 гласа “за” Дебатите продължиха над 3
Коментари Харесай

Обявяват нова процедура за гуверньор на БНБ


Любомир Каримански събра 59 гласа “за”

Дебатите продължиха над 3 часа

Нова процедура за гуверньор на Българска народна банка следва да разгласи Народното събрание, откакто останалият единствен претендент Любомир Каримански не съумя да събере нужните гласове. След траяли повече от три часа диспути 59 депутати гласоподаваха “за”, 36 бяха “против”, а 140 “въздържал се”. Зад депутата от Има Такъв Народ застанаха неговите съпартийци и всички депутати от Движение за права и свободи.

Зам.-председателят на ПГ на Има Такъв Народ Виктория Василева съобщи, че от “празненство на парламентаризма” изборът на нов гуверньор на Българска народна банка се е трансформирал в “политическа оргия”. Тя предвижда, че се отваря Кутията на Пандора.

След вота Любомир Каримански съобщи, че е научил доста уроци. Той разгласи, че множеството от хората, дали своят вот с “против”, в персонални диалози са съобщили, че го поддържат, само че гласът им ще се дефинира от политическо решение.

“Преследването на сметката е по-важно от продължаването на промяната”, добави той.

Радомир Чолаков от ГЕРБ разгласи, че денят ще се окаже добър ден за българската народна власт. Той за първи път чул от болшинството думата “извинявай”. Чолаков прикани да не се приказва за покупко-продажби и за сделки. “БНБ е носещият темел и партиите в болшинството би трябвало да спрат да вършат покупко-продажби, да търгуват”, прикани депутатът от ГЕРБ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР