Любомир Каримански няма да оттегли кандидатурата си за шеф на

...
Любомир Каримански няма да оттегли кандидатурата си за шеф на
Коментари Харесай

Каримански няма да оттегли кандидатурата си за шеф на БНБ. Изборът му - мисия невъзможна!

Любомир Каримански няма да отдръпна кандидатурата си за началник на Българска народна банка, макар че три от 4-те партии в обединението упорстват за нова процедура и единна кандидатура, заяви Българска национална телевизия.

Каримански е решен да се състезава за поста гуверньор на Българска народна банка самичък със себе си откакто претендентът на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров отдръпна своята кандидатура.

" Не считам, че ще се отдръпвам. Първо желая да поздравя господин Гюров за държавническата му позиция. Ние сме безусловно на едно мнение с него, че корупционният капитал в банковата и финансовата система би трябвало да бъде отстранен. Това е залегнало и в моята идея. Разчитам на тясно съдействие със службите, разгадавам на тясно съдействие с ЕЦБ.

Премиерът Кирил Петков още веднъж прикани за разговор, единна номинация и поддръжка от всички.

" Ние имаме вяра, че когато има спор за номинации доста по-добре е да се отдръпне тази номинация, да се седне да се приказва и да се избере една номинация, където цялата коалиция застава зад нея. В момента господин Каримански, както всички знаете, има поддръжката на един от четирите. Това не е съгласно мен верният метод да се взимат решения за толкоз значими постове ", сподели Петков.

От " Демократична България " са уверени, че когато три от четирите обединения в една коалиция не са съгласни с нещо, то това би трябвало да бъде чуто.

" Всеки има право на персонална упоритост, само че поради една персонална упоритост или за едно персонално предпочитание ние да сложим ръководството на страната на карта, да доведем до съществено разтърсване ръководещото болшинство в толкоз спешен миг - аз не мога да си го обясня това нещо ", сподели Христо Иванов.

Коалицията не е основана за избора на шеф на Българска народна банка, съобщи Любомир Каримаснки.

" Очаквам също по този начин и всички тези, които почитат цялата тази процедура, да мислят за институцията Българска народна банка надпартийно. Аз не мисля, че обединението и въобще обединения се основават за един пост ", разяснява той.

Развръзката се чака в пленарната зала в петък.

Каримански няма да получи поддръжката на Политическа партия, Българска социалистическа партия, Демократична България, ГЕРБ и " Възраждане ".

Зад него изрично застават единствено от ИНТ.

Движение за права и свободи още не са оповестили по какъв начин ще гласоподават. Но даже и да поддържат Каримански, гласовете им няма да стигнат за избирането му..

„ За да бъде едно предложение признато, би трябвало да са дали своят вот повече от половината от последно записаните или съгласно последната инспекция на кворума “, обясни преди дни ръководителят на Народното събрание Никола Минчев.

При по този начин изложените условия задачата „ Любомир Калимански за оглави Народната банка “ наподобява невъзможна.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР