Любомир Епитропов постави нов национален рекорд на 200 метра бруст

...
Любомир Епитропов постави нов национален рекорд на 200 метра бруст
Коментари Харесай

Наш плувец проби на олимпийски полуфинал с национален рекорд |

Любомир Епитропов сложи нов народен връх на 200 метра бруст и се класира за полуфиналите на дисциплината на Олимпиадата в Токио.

Българинът направи мощно плуване и приключи пети в четвърта серия с 2:09.68 минути, с което за първи път слезе под 2:10 и усъвършенства досегашното си върхово достижение от 2:10.12 минути.

Постижението на състезателя му отреди 14-о място в пресявките.

Епитропов ще плува на следващия ден във втора полуфинална серия. Той е първият български плувец, който преодолява сериите и се класира за полуфиналите на Игрите в Токио.

Най-бърз в сериите на 200 метра бруст бе австралиецът Исаак Стъблети-Куук с 2:07.37 минути.

Епитропов стана първият българин, който доближава олимпийски полуфинал в плуването след Михаил Александров през 2008 година в Пекин.
Тогава Александров финишира 11-и на 100 метра бруст.

" Изключително съм удовлетворен, можех още повече, само че съм удовлетворен, че това време ме класира за полуфиналите. Слизане под 2:10 за първи път. Не мисля, че ще има път, в който да съм удовлетворен на 100 %, в случай че не е международен връх.

Подготовката ми беше съсредоточена особено за 200 метра и съумях да извърша задачата. Оттук-нататък всяко по-предно класиране ще бъде добре пристигнало. Искам да благодаря на целия екип, който е тук, който същински ни поддържа. А на хората, които оплюха всички състезатели на тази олимпиада, мога единствено да им кажа наздраве и лека вечер ", сподели след достигането си до полуфинала Епитропов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР