Любителят археолог Ларс Нилсен открива голям, богато украсен златен пръстен,

...
Любителят археолог Ларс Нилсен открива голям, богато украсен златен пръстен,
Коментари Харесай

Открит златен пръстен от VI век е в основата на изненадваща теория

Любителят археолог Ларс Нилсен открива огромен, богато декориран златен пръстен, с червен полускъпоценен камък, до момента в който изследва Емерлев, енория в Южна Ютландия, Дания. Пръстенът датира от V в. или VI век сл. Хр., предава датската TV2.

Изследователи от Националния музей на Дания откриха, че бижуто има огромно " историческо значение " и може да е принадлежало на локално кралско семейство, обвързвано с Меровингите - династия на франкски крале, управлявали елементи от днешна Франция, Белгия и Германия сред V в. и VIII век.

Чарлз III и Камила подписват брак през 2005 година, когато и двамата към този момент са разведени

„ Златният пръстен освен разкрива вероятно ново кралско семейство в Емерлев, само че и свързва региона с един от най-големите центрове на власт в Европа през желязната ера “, сподели Кирстине Помергаард, археолог и организатор в Националния музей на Дания.

„ Златният пръстен евентуално е женски и може да е принадлежал на кралска щерка, която е била омъжена за принц в Емерлев. Златото нормално е дипломатически подарък, а знаем, че хората са сключвали бракове като гаранция за политически съюз “, добави той.

Изводите за кралската принадлежност на пръстена са направени на база на неговата изящна направа. Червеният камък на пръстена дава сведения за собствеността му, защото сходни камъни са добре познати знаци на властта, написа БГНЕС.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР